>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Понікаровський зі СКА виграв Кубок Гагаріна

Найбагатша команда КХЛ, нарешті, підкорила вершину

Пітерський СКА вперше у своїй історії виграв Кубок Гагаріна. У неділю у п'ятому матчі фінальної серії армійці розгромили в гостях казанський «АК Барс» - 6:1. Таким чином, «золоту» серію СКА виграв з розгромним рахунком 4:1.

Тріумфатором сезону став також українець Олексій Понікаровський, який закинув у вчорашньому матчі одну шайбу. Зазначимо, що В'ячеслав Биков на початку плей-оф не був прихильним до українця. Однак у серії проти ЦСКА, за рахунку 0:3, тренер відправив Понікаровського у третю ланку (замість гравця збірної Росії Тихонова). Після цього СКА було не зупинити - 8 перемог у 9 іграх і Кубок Гагаріна вирушає на береги Неви. Загалом у плей-оф українець взяв участь у 9 іграх (1 + 0, «+1»).

Фото: ХК СКА

Євген Дадонов, який два сезони виступав за «Донбас», встановив снайперський рекорд плей-оф КХЛ, закинувши 15 шайб. Попереднє досягнення (14 шайб) належало форварду московського «Динамо» Михайлу Анісіну.

Найціннішим гравцем Кубка визнано Іллю Ковальчука.

Зазначимо, що В'ячеслав Биков виграв свій другий Кубок Гагаріна. Раніше тренер приводив до перемоги уфимський «Салават Юлаєв».

Фото: РИА "Новости"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram