>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Чехії розпочався чемпіонат світу з хокею

США, Канада і Росія в перший день розгромили своїх суперників

Чемпіонат світу з хокею в Чехії розпочався 1 травня переконливими перемогами США, Канади та Росії.

DAY 1: TOP 5 GOALS

Day 1 of the was packed full of highlightsWhich one of these goals was your favorite?

Posted by International Ice Hockey Federation (IIHF) on 1 травня 2015 р.

Збірна Канади з хокею перемогла команду Латвії в стартовому матчі чемпіонату світу. Зустріч завершилася з рахунком 6:1. Дві шайби у канадців закинув Джейсон Спецца, по одній - Нетан Маккіннон, Метт Дюшен, Ден Хемьюс і Сідні Кросбі. Єдину шайбу у складі збірної Латвії провів Каспарс Даугавіньш.

У другому матчі команда США розгромила Фінляндію з рахунком 5:1. В американців дві шайби закинув Метт Хендрікс, по одній - Стів Мозес, Ден Секстон і Нік Боніно. У складі фінської збірної відзначився Юрки Йокіпакка.

Росія, діючий чемпіон світу, також розгромно перемогла Норвегію - 6:2. По одній шайбі закинули Вадим Шипачов, Артем Анісімов, Данис Заріпов, Віктор Тихонов, Максим Чудінов і Артем Панарін. У норвежців двічі відзначився Патрік Торесен.

Зрештою, в останньому матчі Швеція вирвала перемогу над Чехією з рахунком 6:5. Програючи протягом усього матчу чехи зуміли відігратися в третьому періоді і навіть вийти вперед, але пропустили наприкінці поєдинку і поступились у серії буллітів. У шведів шайби закидали Джоел Лундквіст, Стаффан Кронуолл, Віктор Раск, Йоаким Ліндстром, Матіас Сйогрен. У чехів відзначилися Яромир Ягр (50-й гол для Ягра за збірну), Томаш Хертл, Домінік Симоне, Роман Червенка, Мартін Затович. Вирішальний буліт закинув швед Олівер Екман-Ларссон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram