>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Росії побачили змову у поразці від США на хокейному ЧС

Американські "студенти" закинули чотири шайби у ворота фаворитів турніру

У Росії побачили змову у поразці від США на хокейному ЧС
Фото: EPA/UPG

У неділю на ЧС із хокею, який триває у Чехії, відбулася гучна сенсація. Збірна США, укомплектована переважно "студентами" з АХЛ (друга за силою ліга у Північній Америці) перемогла зіркову Росію – 4:2. Після матчу наставник росіян Олег Знарок звинуватив у поразці арбітра, який не зарахував гол Плотнікова (напад на воротаря):

"Ви в курсі, що ця бригада судила в Сочі на Олімпіаді матч з американцями, так? Там, напевно, був занадто ранній свисток, коли ми забивали гол. Рано свиснув, я навіть чув, коли він свиснув.

Чи попросимо, щоб ця бригада арбітрів більше не обслуговувала матчі збірної Росії? Я не знаю. Це не в моїй компетенції. Те, що нас судитимуть упереджено, - ми до цього спочатку були готові. Особливо з Америкою".

На сайті Федерації хокею Росії також не оминули роботу рефері:

"У другому періоді американці ледь знітилися. І якби не легка підтримка шведсько-німецького дуету арбітрів, які майже на дві хвилини залишили росіян утрьох, гра могла розвернутися. А так на фініші подвійної більшості захисник "Бостона" Крюг кистями зняв павучка з лівої "дев'ятки" воріт Бобровського.

Прославився ще в Сочі у знаменитому булітному матчі Росія - США швед Віннерборг знову почав чудити. На Олімпіаді він не помітив зсунуті Куїком після гольового кидка Тютіна ворота. Цього разу він свиснув задовго до того, як шайбу притиснули. І черговий чистий гол росіян у ворота американців виявився скасовано".

Зазначимо, Маркус Віннерборг працював на ОІ-2014 на матчі Росія - США, який росіяни також програли. Однак звинувачувати шведа у "змові" не варто: гол Тютіна в Сочі скасовував не він, а відеосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram