>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Зубко: ЧС-2017 з хокею пройде в київському Палаці спорту

"На сьогодні альтернативи Палацу спорту немає".

Зубко: ЧС-2017 з хокею пройде в київському Палаці спорту
Фото: EPA/UPG

Чемпіонат світу з хокею повинен пройти на головній спортивній арені країни. Таку думку в ефірі програми "Точка зору" на радіо "Вести" висловив голова оргкомітету Федерації хокею України з питань проведення чемпіонату світу з хокею в Україні Георгій Зубко.

Зокрема, він наголосив на важливості позиції Міністерства молоді та спорту, яке повинно відстоювати інтереси проведення топового міжнародного змагання в Україні.

"Для нас дуже важлива позиція міністра молоді та спорту. У нас є профільний міністр, у нас є Палац спорту, і в нас є міжнародна спортивна подія високого рівня. Логічно, що головна спортивна подія для країни має відбуватися на головній критій спортивній арені країни. І весь український хокей очікує, що наш міністр молоді та спорту України стане головним лобістом, у хорошому сенсі цього слова, цієї ідеї. Ми хочемо почути чітку позицію Ігоря Жданова з цього питання", - цитує Зубка агентство РБК-Україна.

Георгій Зубко додав, що на сьогодні Палац спорту залишається єдиною ареною, яка найбільшою мірою відповідає умовам проведення чемпіонату світу з хокею.

"На цей момент київський Палац спорту - головна крита спортивна споруда держави - в повній мірі не відповідає вимогам проведення ні чемпіонату світу, ні Євробачення. Велика трагедія нашої держави в тому, що Палац спорту - це єдиний об'єкт, який ми можемо запропонувати для проведення змагань високого міжнародного рівня. І ми про це повинні говорити, повинні нагадувати нашим чиновникам. Але поки що в нас є Палац спорту і дві важливі події. Зі свого боку зазначу, що ми не можемо перенести терміни проведення чемпіонату - а це 22-28 квітня 2017 року - ми не можемо перенести чемпіонат в інше місто. На сьогодні альтернативи Палацу спорту немає", - резюмував він.

Нагадаємо, Україна прийме чемпіонат в групі A першого дивізіону. Суперниками збірної України на чемпіонаті світу-2017 будуть команди Казахстану, Угорщини, Австрії, Польщі та Південної Кореї.

Нагадаємо, що Київ уже приймав чемпіонат світу в першому дивізіоні 2011 року. 2013 року світова першість у Дивізіоні IB проходила в Донецьку. 2015 року чемпіонат світу з хокею в групі А першого дивізіону мав знову пройти в Донецьку, але через війну відбувся в Кракові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram