>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Армстронга звинувачують у вживанні допінгу

Антидопінгове агентство США (USADA) офіційно звинуватило американського велогонщика Ленса Армстронга у вживанні допінгу.

Армстронга звинувачують у вживанні допінгу
Лэнс Армстронг
Фото: EPA/UPG

Про це в середу, 13 червня, повідомила газета The Washington Post, до рук котрої потрапив адресований Армстронгові лист із USADA.

У листі наголошено, що співробітники агентства провели аналіз зразків крові Армстронга 2009-2010 років, і отримані дані свідчать про "маніпуляції з кров'ю", зокрема, про використання стимулюючих речовин, маскувальних препаратів і про переливання крові.

У зв'язку з обвинуваченням USADA 40-річний спортсмен не зможе взяти участь у змаганнях з тріатлону, яким зайнявся після завершення кар'єри велогонщика 2011 року. Крім того, Армстронг може позбутися семи титулів переможця велогонки "Тур де Франс", які завоював із 1999-го по 2005 рік, повідомляє Lenta.ru.

Фігурантами справи є також п'ять осіб, близьких до Армстронга: троє його лікарів і два колишніх адміністратори. Рішення про продовження розслідування справи Армстронга ухвалить наглядова рада при USADA. Армстронг і собі заявив, що ніколи не вживав заборонених препаратів, нагадавши, що за свою кар'єру успішно пройшов більш ніж 500 тестів на допінг. Він пояснив те, що відбувається, "безпідставною неприязню", поставивши під сумнів авторитетність і об'єктивність USADA.

Антидопінгове агентство США є некомерційною організацією. Це недержавне відомство, однак фінансується частково з бюджетних коштів. Щодо Армстронга близько двох років тому вже було порушено справу за звинуваченням у вживанні заборонених препаратів. Свідчення проти Армстронга дав його колишній партнер по команді Флойд Лендіс. Кілька місяців тому міністерство юстиції США закрило справу проти Армстронга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram