>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Нова форма українських олімпійців: гейші, індіанки й африканські мотиви

Офіційний постачальник одягу для українських олімпійців не перестає дивувати.

Фото: segodnya.ua

Сьогодні на НСК "Олімпійський" відбулася презентація парадної, щоденної та спортивної форми олімпійської збірної України. Нагадаємо, Літні ігри в Лондоні стартують 28 липня.

Компанія Bosсо змогла здивувати навіть бувалих українських журналістів, яким уже доводилося порівнювати комплект парадної форми зразка 2008 р. з одягом швейцарів і стюардес.

Цього разу парадна форма (в ній наші спортсмени йтимуть під час церемонії відкриття Ігор) теж викликає запитання. Так, жіночий зразок навскидь викликає асоціації з японськими гейшами. Хоча можна в ньому побачити також індіанські мотиви. Наприклад, із такою сумочкою, яку запропонували нашим дівчатам, цілком могла бігати дочка індіанського вождя. Хіба що слова "Ukraine" на ній не було.

В офіційному прес-релізі сказано: "Дизайнери запропонували оригінальне творче рішення та оновили орнамент. Дизайнери додатково запропонували оригінальний синьо-біло-блакитний узор, а також використовували традиційний колос, який передає культуру і дух України".

Насправді ж один із комплектів щоденної одягу вийшов дуже картатим, а візерунок на ньому можна охарактеризувати так: "Амеби розплодилися і борються за виживання". А оскільки темно-синій колір у цьому варіанті форми переважає і настільки густий, що віддає чорнотою, то створюється відчуття, ніби перед вами корінний представник якоїсь центрально-африканської держави. До слова, чорний колір зі зрозумілих причин присутній чи не на половині прапорів африканських держав.

Фото: segodnya.ua

Сподіваємося, форма не завадить нашим спортсменам блискуче виступити на Олімпіаді.

Додамо, що форма наших олімпійців уже вкотре подібна на одяг російської команди, яку також одягає Bosco.

Фото: championat.com

Фото: segodnya.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram