>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лондонці не раді Олімпійським іграм

Основна проблема, що турбує жителів Лондона - транспортна.

Лондонці не раді Олімпійським іграм
Фото: EPA/UPG

27 липня в Лондоні стартують ХХХ Літні Олімпійські ігри, але багато лондонців не сприймають Олімпіаду як свято.

Хоча Олімпіада задумана організаторами як "змагання для народу", жителі Лондона незадоволені транспортними проблемами, які виникли, і дефіцитом квитків. Загальна кількість квитків становить 8,8 млн, з яких близько 7 млн уже були продані через Інтернет. Проте, самі лондонці не можуть придбати квитки і вкрай роздратовані ситуацією, що склалася. Колишній легкоатлет, який спеціалізувався в потрійному стрибку, олімпійський чемпіон та діючий рекордсмен світу з 1995 року Джонатан Едвардс, який нині є представником в організаційному комітету для атлетів, пояснює сформовану ситуацію тим, що попит на квитки значно перевищив пропозицію.

Інша важлива проблема, яка турбує лондонців - транспортна. Глава наземної транспортної служби Лондона Еррет Еммерсон заздалегідь заявив, що затори в місті неминучі, оскільки кількість поїздок зросте близько на 3 млн в день. Також частина доріг Лондона, так звані "олімпійські маршрути", загальною протяжністю 175 кілометрів, будуть перекриті. Крім того, будуть закриті додаткові ділянки дороги на більшості основних магістралей Лондона. Це викликає обурення таксистів, які вважають, що організатори могли б організувати для них особливу смугу. Так, 18 липня таксисти і водії автобусів влаштували акцію протесту, висловлюючи своє невдоволення забороною на проїзд за "олімпійськими маршрутами".

Британське видання London's Biggest Conversation пише, що водії автобусів припинили протест, після того, як домовилися про виплату бонусу за роботу під час проведення Олімпіади. Об'єднані профспілки підтвердили, що водії отримають "бонус" в 577 фунтів на знак визнання "значного збільшення" навантажень під час Ігор. Свої претензії до організаторів Олімпіади висловила також група компаній, що складається зі служб доставки і СТО, з району Хакні. Група, кількість співробітників якої перевищує 650 осіб, вважає, що "олімпійські маршрути" завдадуть шкоди торгівлі і поставлять роботу компаній під загрозу. Компанії просять компенсації за відсутність доходу під час Олімпійських та Паралімпійських ігор. Проте власники компаній впевнені, що проблема не буде вирішена, і їм просто доведеться "затягнути паски тугіше".

Як пише CBCNews, "вулиці Лондона навіть у кращі часи простоюють у дорожніх заторах, але розділіть столицю і заберіть смуги при вже відомому навантаженні на мережу доріг... і ви отримаєте затори олімпійських розмірів". Найбільш скромні водії описують ситуацію на дорогах Лондона, як "жахлива" і "безглузда". Крім того, пише видання, "олімпійські маршрути" відкриті тільки для спортсменів, організаторів Олімпіади і високопоставлених осіб. Якщо на "маршрут" потрапить "не надто важлива" людина, вона буде змушена заплатити штраф у $200. Тому організатори Ігор закликають лондонців користуватися громадським транспортом - поїздами і метро.

London's Biggest Conversation також повідомляє, що South West Trains - британська компанія, що відповідає за залізничне сполучення, буде надавати повний спектр послуг під час Олімпійських ігор. Співробітники компанії також отримають бонусні виплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram