>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьогодні в Лондоні стартують ХХХ Олімпійські ігри

Українську делегацію очолить прем'єр Микола Азаров.

Сьогодні в Лондоні стартують ХХХ Олімпійські ігри
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю в Лондоні відбудеться офіційна церемонія відкриття ХХХ Олімпійських ігор .

Як повідомляє прес-служба Держслужби молоді та спорту України, на церемонії відкриття Олімпійських ігор українську делегацію очолюватиме прем'єр-міністр Микола Азаров.

Разом із ним до складу делегації увійдуть міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Саффіулін, заступник голови служби, член виконкому НОК Вадим Сисюк, шеф місії олімпійської делегації в Лондоні, директор департаменту фізичного виховання та масового спорту Держмолодьспорту Ніна Уманець та інші.

Українським прапороносцем цього року стане дворазовий призер Олімпіади дзюдоїст Роман Гонтюк. Усього Україну на ХХХ Іграх представлятимуть 245 спортсменів, які змагатимуться у 28 видах спорту із 32 олімпійських.

Олімпійський прапор на флагштоці головної арени Ігор ХХХ Олімпіади буде піднято під звуки офіційного гімну - пісні Survival у виконанні гурту Muse.

Початок церемонії відзначать боєм Біг Бена о 21:00 за місцевим часом, триватиме вона 30 хвилин. Організатори розраховують, що за відкриттям спостерігатиме більш ніж мільярда телеглядачів.

26 липня в Олімпійському містечку було урочисто піднято Державний прапор України. У церемонії підняття синьо-жовтого прапора взяли участь члени офіційної делегації, Національної олімпійської збірної України і почесні гості.

Підняття прапора символізує готовність нашої країни до змагань на головних іграх чотириріччя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram