>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна на Олімпіаді-2012: коли чоловіки мовчать...

Медалі для Батьківщини в олімпійському Лондоні виграють виключно жінки.

Україна на Олімпіаді-2012: коли чоловіки мовчать...
"Золотая" четверка парная
Фото: noc-ukr.org

На п'ятий день Олімпіади Україна розбагатіла ще на три медалі. По суті, наші спортсмени завоювали стільки само нагород, скільки за всі попередні дні.

Спочатку другу золоту медаль для збірної в академічному веслуванні завоювала четвірка парна. Причому перемога дівчат вийшла такою переконливою, що навіть ніяково перед суперницями стало. Українки як пішли у відрив на початку дистанції (2000 м), так і фінішували, можна сказати, в гордій самоті. Заслужили наполегливими тренуваннями. Молодчини!

Тоді настала черга авторки першої української медалі в Лондоні стрільця Олени Костевич. До "бронзи" в стрільбі з пістолета з 10 м українка додала "бронзу" у стрільбі з пістолета з 25 м. Але якщо у своїй першій спробі Костевич проґавила "срібло", програвши в додатковій спробі, то вчора вона вже видряпала в суперниці медаль, краще відстрілявшись в останній сесії. Олена не стала чемпіонкою, як 2004-го в Афінах, але принаймні призових заробила майже стільки само, як вигравши "золото". За дві "бронзи" (за новими розцінками) їй належать $110 тис., а золота медаль принесла б $125 тис. Зрештою, в українській збірній не так багато спортсменів, які можуть похвалитися трьома олімпійськими нагородами.

Ось у титулованої, хоч і дуже молодої Ольги Харлан їх наразі дві. Першу (золоту) Ольга виграла в Пекіні чотири роки тому - у складі жіночої команди шаблісток, а другу завоювала буквально вчора, і цілком та повністю самостійно. Харлан у матчі за третє місце обіграла саму Меріел Загуніс - дворазову олімпійську чемпіонку. Прикро лише, що Ользі знову не вдалося стати кращою в планетарному масштабі. Вона тричі вигравала чемпіонат Європи, була чемпіонкою світу та Олімпіади в команді, а от в особистих змаганнях... Навіть якщо завершать виступи Загуніс і росіянка Велика, то на небосхилі з'явилася нова зірочка - кореянка Кім, свіжоспечена олімпійська чемпіонка. Але ж і Харлан ще немає 22-х...

***

А що ж наші чоловіки? Вони поки що мовчать. Близькими до медалі у синхронних стрибках із 3-метрового трампліна були Ілля Кваша й Олексій Пригоров, але спочатку росіяни Захаров/Кузнецов зробили запаморочливий стрибок, оцінений суддями в 100,32 бала, а потім і наші хлопці виконали програму не найвдаліше (79,2 бала). У підсумку бронзові призери Пекіна стали четвертими.

Знову не пощастило гімнастичній збірній. Нагадаємо, в понеділок наша чоловіча команда втратила "бронзу" після того, як було задоволено протест японської збірної на суддівську оцінку. А першого дня серпня лідер українців Микола Куксенков став четвертим у багатоборстві. З іншого боку, там японець укотре ні з того, ні з сього впав... Додамо, що Олег Верняєв завершив виступ 11-м.

У дзюдо нічого не вдалося дворазовому призерові Олімпіад і прапороносцеві збірної Роману Гонтюку, а в плаванні нікому нічого не вдалося (навіть жінкам). У першому ж раунді програв шпажист Карюченко. Радує, що продовжує боротьбу олімпійський чемпіон Пекіна у стрільбі з лука Віктор Рубан. В 1/8 фіналу компанію йому складе Маркіян Івашко.

Після п'яти днів змагань в активі нашої команди - дві золоті та чотири бронзові нагороди. І Україна - 13-та в медальному заліку, хоча протягом середи навіть замикала десятку кращих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram