>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Апеляцію України на бій Хитрова відхилено остаточно

Міжнародна асоціація аматорського боксу залишилася на своїй позиції.

Апеляцію України на бій Хитрова відхилено остаточно
Фото: www.noc-ukr.org

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) остаточно відхилила протест України на результат боксерського поєдинку Євгена Хитрова на Олімпіаді.

Про це в п'ятницю повідомив офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Як відомо, за підсумками боксерського поєдинку 1/8 фіналу, в якому у ваговій категорії до 75 кілограмів зустрічалися українець Євген Хитров і британець Ентоні Огого, українцеві присудили поразку. "Українська сторона, відповідно до всіх норм регламенту Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA), протягом виділених 30 хвилин подала офіційний протест з вимогою переглянути результат поєдинку", - йдеться в повідомленні.

У документі зазначено 5 чітких пунктів, які, на переконання української сторони, свідчать на користь нашого боксера і повинні змінити остаточне рішення суддів.

Однак, незважаючи на аргументи, рішенням Спортивного журі AIBA протест не прийнято.

Утім, українська делегація на чолі з президентом НОК Сергієм Бубкою далі вживала всіх можливих заходів, аби відновити справедливість.

Відбулося кілька зустрічей на рівні керівництва AIBA, Спортивного журі та суддівського корпусу, під час яких обговорювали український протест на результат бою.

Зокрема, протягом кількох годин тривала зустріч із керівництвом AIBA, яка завершилася о 2:30 ночі за лондонським часом.

У п'ятницю, 3 серпня, Бубка і президент Федерації боксу України Володимир Продивус зустрілися з президентом AIBA Чінгом Коу Ву.

Міжнародна асоціація аматорського боксу залишилася на своїй позиції, відмовившись прийняти протест.

"Українська делегація з провідними адвокатами опрацювала питання про подання позову у Спортивний арбітражний суд. Але, на жаль, рішення AIBA про перегляд результату бою до юрисдикції суду, як і до інших установ, не належить", - наголошено в повідомленні.

"Українська делегація вимагає від структур, які відповідають за проведення змагань, дотримуватися правил чесної гри та забезпечувати рівні можливості для спортсменів усіх країн", - додали в НОК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram