>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Україна в боксі може забрати половину "золота"

Одразу п'ять наших боксерів пробилися у півфінали.

ФОТО: EPA/UPG

У середу ще двоє українців гарантували собі щонайменше бронзові нагороди. До Олександра Усика, Василя Ломаченка та Тараса Шелестюка приєдналися Денис Беринчик і Олександр Гвоздик.

Спочатку в категорії до 64 кг віце-чемпіон світу Беринчик не залишив шансів австралійцеві Хорну - 21:13, а потім Олександр Гвоздик (до 81 кг) пройшов дуже непростого алжирця Бенчаблу. Українець у першому раунді не встигав за швидкістю рук суперника, і це щастя, що судді зафіксували лише двоочкову перевагу алжирця - 6:4. Але Бенчабла втомлювався, а Гвоздик залишався в міру свіжим і не в міру точним. У заключному раунді рефері двічі відкривав рахунок алжирцеві. Це й зумовило перемогу нашого боксера 19:17 (4:6, 7:5, 8:6).

У поєдинку за право боксувати у фіналі Беринчик зустрінеться з монголом Уранчимегом, який мінімально - 23:22 - виграв у господаря рингу Томаса Сталкера. А на Гвоздика чекає казах Аділбек Ніязімбетов.

Фото: EPA/UPG

Якщо ж усім нашим боксерам удасться подолати цю стадію, а потім не оступитись і у фіналі, то українці виграють рівно половину золотих медалей у чоловічому боксі - п'ять. Це був би грандіозний тріумф.

А про успіхи та невдачі інших наших спортсменів (і навіть "наших ненаших") на Олімпіаді в середу читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram