>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українка завоювала "срібло" на Олімпіаді (Оновлено)

Байдарочниця Інна Осипенко-Радомська поцілила в "десятку" - принесла Україні 10-ту медаль літніх Ігор, ставши другою на 500-метрівці.

Фото: www.noc-ukr.org

Нагадаємо, Осипенко-Радомська - олімпійська чемпіонка Пекіна саме на цій дистанції. 2010-го вона стала єдиним українським спортсменом, якому вдалося виграти золоту медаль чемпіонату світу в олімпійській дисципліні - в Познані стала першою на своїй улюбленій 500-метрівці (і "срібною" на 200-метрівці)

Торік Осипенко-Радомська в цих дисциплінах була "тільки" третьою. Але українка сама зізнавалася, що так усе й спланувала: трішки перепочити, щоб потім вистрілити на Олімпіаді в Лондоні.

А Осипенко-Радомська слів на вітер не кидає і на публіку ніколи не грала. Сказала - зробила. Вона лідирувала впродовж значної частини перегонів і тільки наприкінці дистанції 29-річна українка поступилася молодшій за себе угорці Дануті Козак. Зауважимо, що в Пекіні саме Інна після половини дистанції йшла третьою, але буквально на останніх метрах вирвала перемогу в італійки.

Олімпіада-2012. Веслування на байдарках

Жінки. 500 м

1. Данута Козак (Угорщина) - 1:51;

2. Інна Осипенко-Радомська (УКРАЇНА) - 1:52;

3. Бриджитт Хартлі (Південна Африка) - 1:52.

Отже, Осипенко-Радомська принесла Україні перше "срібло" Ігор у Лондоні, а сама завоювала вже третю свою олімпійську медаль. Адже 2004-го в Афінах вона була "бронзовою" у складі жіночої четвірки.

Нашу прославлену байдарочницю очікує ще дистанція 200 м, але є відчуття, що 500-метрівка забрала в неї головні сили і вона просто не витримає темпу гонки. Дай Боже, аби ми помилялися.

В України стало 10 медалей Олімпіади - 3 золоті, 1 срібна і 6 бронзових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram