>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: день останній - завіса

Збірна США виграла медальний залік ХХХ літніх Ігор.

Фото: EPA/UPG

Дива не сталося - Китай не зміг наздогнати Америку в медальному заліку. Ба більше, атлети з Піднебесної в неділю не виграли жодної медалі. Це була капітуляція. Спортсмени США завершили Ігри зі 104 медалями (46+29+29), а Китай - з 87-ма (38+27+22). Третіми стали господарів Ігор британці - 65 медалей (29+17+19).

А дивували знову росіяни, які за три останні дні Ігор завоювали 12 золотих медалей (а за останні шість днів - 19 золотих). У неділю тріумфами відзначилися художниці в групових вправах (наші дівчата тут були п'ятими), волейболісти, які відіграли з 0:2 за партіями в битві з бразильцями і виграли матч (і вусань Жиба прощається зі збірною), а також боксер Мехонцев (це з ним боксував би у фіналі наш Олександр Гвоздик, якби не судді...). Росія завершила Олімпіаду з показником у 82 медалі (24+25+33).

Фото: EPA/UPG

А персонально відзначимо марафонця з Уганди Стефена Кіпротича. Він приніс своїй країні перше з 1972 року "золото" Олімпіади. І лише друге в історії цієї країни (першопрохідцем у Мюнхені-72 був бігун на 400 м з бар'єрами Джон Акаї-Буа). До слова, майже ідентична ситуація була в суботу в секторі для метання списа, коли тринідадець Волкотт переміг нашого Олександра П'ятницю.

Фото: EPA/UPG

Збірна Україна останнього дня Ігор узяла по "золоту" і "сріблу". Золотим став боксер Василь Ломаченко, а срібним - борець Валерій Андрійцев. Протягом турніру наш "вільник" виграв у двох чемпіонів світу, а у вирішальній сутичці поступився американцеві Джейкобу Варнеру, який протягом олімпійського турніру всі перемоги в періодах брав із рахунком 1:0!

Фото: EPA/UPG

Чемпіонка світу 2011 р. в сучасному п'ятиборстві Вікторія Терещук завершила змагання тільки 23-ю, а Ірина Хохлова стала тут 10-ю. Сергій Рисенко в маунтинбайку спустився з гір 31-м, а борець Андрій Квятковський (до 66 кг) програв у першій же сутичці. У марафоні Олександр Сітковський фінішував 12-м, Віталій Шафар - 29-м, а Іван Бабарика - 59-м.

Україна завершила Олімпіаду, завоювавши 20 медалей (6 золотих+5 срібних+9 бронзових) і посівши 14-те місце в медальному заліку.

А докладніше про розбірки в командному заліку читайте в матеріалі "Олімпіаду-2012 виграв Радянський Союз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram