>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Важка атлетика: українки стали другими на чемпіонаті світу

Наші дівчата виступили не дуже медально, але кучно.

Важка атлетика: українки стали другими на чемпіонаті світу
Анастасия Романова
Фото: Макс Левин

На чемпіонаті світу в Словаччині серед спортсменів до 17 років жіноча збірна України виборола друге загальнокомандне місце. Наші дівчата виграли чотири медалі.

Срібною в ривку у категорії понад 69 кг стала нещодвня чемпіонка Європи Ірина Деха. Анастасія Романова, яка на початку вересня на ЧЄ стала другою в цій самій ваговій категорії (211 кг у сумі), у Словаччині взяла дві "бронзи" - у поштовху та в сумі. Ще одну бронзову нагороду - у ривку - завоювала Олена Коханенко (до 58 кг).

Медалей не так багато, але за рахунок результатів (було багато четвертих місць) наша збірна стала другою в загальнокомандному заліку. На виступі збірній далося взнаки те, що наприкінці серпня/початку вересня в Бухаресті відбувався чемпіонат Європи, тому команду за короткий термін довелося двічі виводити на пік форми. Тимчасом як азіатки планомірно готувалися до ЧС, а деякі інші збірні (як Росія) могли дозволити собі заміни.

Додамо, що на чемпіонаті Європи в Бухаресті, який відбувався наприкінці серпня, наші дівчата стали першими в загальнокомандному заліку - 2 золоті, 5 срібних та 3 бронзові нагороди, повідомив LB.ua головний тренер жіночої збірної України Денис Готфрід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram