>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Держслужба молоді та спорту розпрощалася з винуватими у незадовільній підготовці олімпійців

Комісія з перевірки звернень спортсменів заявляє про розтрату 1,315 млн гривень держкоштів.

Витрати в 1,315 млн гривень на проведення навчально-тренувальних зборів українських олімпійських команд з легкої атлетики не підтверджені документально.

Про це повідомив глава Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, представляючи результати роботи Комісії з перевірки звернень спортсменів про розтрату державних коштів функціонерами Федерації легкої атлетики в сюжеті каналу НТН.

У російському Кисловодську українські олімпійці провели 12 зборів. Як виявилося, не в сучасному навчально-тренувальному комплексі, а на папері.

"У період з 27 березня 2011 року по теперішній час (відповідь дано 20 вересня) не проводилися навчально-тренувальні збори для українських команд з легкої атлетики", - процитував Равіль Сафіуллін відповідь російської сторони на офіційний запит Держслужби. Він уточнив, що "за вказаний період часу не підтверджена документально сума в 1 мільйон 315 тисяч гривень".

Матеріали перевірки, повідомляє НТН, стали підставою для дострокового розірвання контрактів з державним тренером штатної збірної, першим віце-президентом Федерації легкої атлетики Валерієм Александровим і головним тренером, віце-президентом федерації Олександром Апайчовим.

Водночас, зазначає НТН, президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов неодноразово заявляв, що Держслужба молоді та спорту, розслідуючи скандал з розкраданням коштів на передолімпійську підготовку спортсменів, домагається звільнення його з посади. Але крісло президента до скандалу відношення не має, наголошується в сюжеті.

"Спортсмени прийшли до нас, тому що ніхто їх не чує в федерації, - говорить Равіль Сафіуллін. - Адже там це питання треба було закрити. На питання, чому так пізно, теж є відповідь: побоюються люди, під погрозами - включити або не включити в збірну, взяти або не взяти на змагання".

Слова глави Держслужби молоді та спорту підтвердила і Олімпійська чемпіонка 2008 року Наталія Добринська.

"Нам говорять: ви повинні тренуватися, завойовувати медалі, а все інше вас не стосується. І так триває вже багато років - 16 щонайменше. Хто насмілювався підняти голос у пошуках правди - одразу його було покарано. Одних усували від змагань, інших виключали зі складу збірної. А зараз нас почули і глава Держслужби молоді та спорту, і його команда. І ми дуже вдячні їм за це", - розповіла про атмосферу в збірних голова комісії атлетів України.

Нагадаємо, на початку вересня 68 атлетів і тренерів, 25 з яких брали участь в Олімпіаді в Лондоні, звернулися до керівника Державної служби молоді та спорту Равіля Сафіулліна з листом про незадовільні умови підготовки до змагань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram