>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Триразовий олімпійський чемпіон: "Армстронг нікому не давав спокою"

Відомий велогонщик вважає, що Армстронг постраждав за правду.

Триразовий олімпійський чемпіон: "Армстронг нікому не давав спокою"
Фото: eurosport.ru

Триразовий олімпійський чемпіон В'ячеслав Єкімов розповів, чому не вірить у звинувачення проти Ленса Армстронга.

"Успіх Армстронга нікому ніколи не давав спокою - це було ясно давно. Свого часу, коли він намагався реагувати на кожен випад на свою адресу, я говорив йому: "Не гнівай світ. Ти один намагаєшся плювати проти всіх. Уяви, що одного разу всі плюнуть в тебе - і тоді ти потонеш". Я закликав його до витримки. Але сталося те, що сталося.

Не забувайте ще про одну річ. Америка живе в іншій правовій системі, ніж Росія. Якщо тебе там в чомусь звинуватили, суддя вважатиме тебе винуватим доти, поки ти не доведеш протилежне. Вони живуть за іншими правилами, і там можна шукати мотиви для змови проти Армстронга. В цьому випадку мотиви можуть бути будь-якими: особисте збагачення, піар, все, що завгодно...

Франція - не та країна, де ти можеш в командному автобусі приймати допінг. Я прекрасно знаю, що, поки триває "Тур", поліція під'їжджає до автобуса вже тоді, коли ви трохи довше ніж зазвичай затримуєтеся на заправці. Мені відомо, що за всіма командами протягом останніх років стежать поліцейські агенти. Одного разу наш автобус зупинився в полі, щоб, пардон, злити туалет. Через п'ять хвилин на порожній дорозі з'явилася поліцейська машина, яка нас за це оштрафувала. І правильно зробила - для цього у Франції є спеціальні каналізації.

Особисто я ніколи не бачив, щоб Армстронг вживав допінг. Є кімната доктора, є кімната гонщика. Армстронг завжди жив один, і в його кімнату ніхто не був вхожий без додаткового дозволу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram