>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Крадіжок під час будівництва олімпійських об'єктів в Сочі не виявлено, - віце-прем'єр Росії

Всього було витрачено 214 млрд рублів

Крадіжок під час будівництва олімпійських об'єктів в Сочі не виявлено, - віце-прем'єр Росії

Віце-прем'єр Росії Дмитро Козак, який курує підготовку до зимових Олімпійських ігор 2014 року, заявив, що фактів нецільового використання коштів на будівництво олімпійських об'єктів не виявлено. Про це свідчать дані перевірок, проведених Рахунковою палатою РФ і Росфіннаглядом

За словами Козака, загальні інвестиційні витрати на Олімпіаду в Сочі становлять 214 млрд рублів (53,4 млрд гривень), при цьому з федерального бюджету було витрачено 99 млрд рублів (24,7). Він уточнив, що ці витрати включають, зокрема, будівництво спортивних об'єктів, а також тих, які забезпечуватимуть енергетичну, транспортну та іншу інфраструктуру Сочі.

«Були проведені детальні перевірки Рахунковою палатою та Росфіннаглядом ефективності та цільового використання коштів. Є так звані викидні роботи», - сказав він.

Козак також зазначив, що Краснодарський край виділить 800 млн руб (200 млн гривень) на утримання об'єктів, які передаються регіону, зокрема льодового палацу «Великий».

Раніше член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і президент Міжнародної федерації лижного спорту Жан-Франко Каспер заявив, що близько третини грошей, виділених на будівництво інфраструктурних об'єктів в рамках підготовки до Сочі-2014, розкрадаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram