>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія на Олімпіаду в Сочі витратила $6,4 млрд, - Медведєв

На курорті проводити зимові ігри затратно

Росія на Олімпіаду в Сочі витратила $6,4 млрд, - Медведєв

Росія на розвиток Сочі, враховуючи підготовку до Олімпіади, витратила $50 млрд. Таку цифру озвучив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю американському телеканалу CNN. Безпосередньо на підготовку до ОІ-2014 було витрачено 6,4 млрд.

"Коли ми почали займатися сочинським проектом, ми розуміли, що це проведення Олімпіади там, де нічого олімпійського не було. Це не Олімпіада в центрі Європи або в якому-небудь добре розвиненому місті Росії, чи в Америці. Це морський курорт, а ми проводимо зимові Олімпійські ігри. До того ж проводимо їх у досить непростих гірських умовах, тому ми розуміли, що в цілому витрати на проведення Олімпіади не будуть маленькими.

Але я б хотів відокремити витрати на підготовку самої Олімпіади (спортивні споруди, створення цілої низки інфраструктурних об'єктів для Олімпіади), з одного боку, і розвиток Сочі, з іншого боку. Ці цифри не можна плутати, тому що Олімпіада пройде, спортивні змагання закінчаться, а в Сочі буде інша інфраструктура життя", - заявив Медведєв.

Зазначимо, що колишній член Міжнародного олімпійського комітету Елс ван Бреда Врісман вважає, що вибір Сочі столицею Ігор-2014 був помилкою. За словами Врісман, багато хто з членів МОК зараз проголосували б проти проведення Олімпіади в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram