>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Financial Times: Путін зателефонує - і лід заллється, стрибуни полетять, лижі поїдуть

Журналіст ВВС побачив у горах цілу армію

Financial Times: Путін зателефонує - і лід заллється, стрибуни полетять, лижі поїдуть
Фото: EPA/UPG

Іноземці, які приїхали на Олімпійські ігри в Сочі, трохи шоковані побаченим. Зокрема, журналіст ВВС відзначає безпрецедентний рівень безпеки в Сочі:

"Лише одна дорога з'єднує Сочі з рештою Росії. Приблизно за 100 км до центру міста, у сільці Магри, розташовано гігантський бетонний КПП. Під час Ігор пересуватися дозволено лише транспортним засобам, зареєстрованим у Сочі, або за спецперепустками. Кожен автобус, кожну вантажівку або машину обшукують поліцейські з собаками. Якщо не зважати на цю дорогу і залізничні колії, то Сочі відрізане від зовнішнього світу. Кордон з Абхазією, яка оголосила незалежність, на час Олімпіади закрито. Берегову лінію контролює загадковий корабель "Селігер", у горах - армія.

На нинішніх Іграх, безумовно, більше охорони, ніж на попередніх літніх і зимових олімпіадах. В олімпійському парку є своя система контролю за камерами спостереження. Денно і ношно 1400 камер стежать за всім, що відбувається в місті".

Кореспондент Financial Times у своєму матеріалі наголосив на "факторі Путіна":

"Підготовка до Сочі-2014 - приклад любові Росії до неперевершеності. Протягом останнього тижня в олімпійському парку робітники всередині фарбували, вирощували і лупили. Вони укладали асфальт у зливу і перекладали, коли той розвалювався. Усередині олімпійського парку корпоративні та національні павільйони якимсь дивом з'являються протягом кількох днів і навіть годин.

Це просто сцена із шоу "Комендіанти" (The Comedians) 2010 року: Росія не буде готуватися 4 роки до останнього тижня. Путін зателефонує - і лід заллється, стрибуни полетять, лижі поїдуть, 2/3 населення переселять, а мігрантів із Вірменії - усіх приберуть за годину".

А ось австралійські журналісти критично оцінюють сочинський сервіс:

"Нас заселили із запізненням на 45 хвилин... Немає туалетного паперу, номер не прибирали цілий тиждень. У готелі тільки один номер відповідає всім вимогам. Я їду звідси!"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram