>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Абраменко: в Сочі сподіваюся "настрибати" на медаль

Український спортсмен підготував складну програму

Абраменко: в Сочі сподіваюся "настрибати" на медаль
Фото: EPA/UPG

Майстер акробатичних стрибків Олександр Абраменко в інтерв'ю XSPORT розкрив секрети своєї програми для сочинських стартів:

"До Олімпійських Ігор я підготував два варіанти складних стрибків: один стрибок - це два ґвинти в першому, а другий стрибок - перший ґвинт, другий - два ґвинти і третій ґвинт. Ці стрибки дають мені можливість впевнено потрапити в четвірку, бо у нас змагання проходять у такому форматі: зробити два кваліфікаційні стрибки, потрапити до вісімки, потім до четвірки й там вже боротися за медалі. У мене ці два стрибки готові й я в них впевнений. До Олімпійських Ігор у нас було 5 етапів Кубка світу. Правда, в одному з них я не брав участі. У Китаї з цими стрибками я був п'ятим, в Канаді - теж, на інших двох у мене вийшло вдало зробити тільки перший стрибок, другий - не виходило, тому я там був у серединці 14-й і 15-й.

Я розраховую однозначно потрапити до фіналу, пройти всі фінальні змагання: вісімку, четвірку. А в четвірці вже боротимуся за призове місце. Ризикуватиму, зроблю стрибок, який у мене ще не сильно "настрибаний", тільки спробував його нещодавно. Та й взагалі, дивитимуся по ситуації, хто потрапить до четвірки, може і не треба буде ризикувати, може зроблю який-небудь легший стрибок. Будемо стрибати - будемо дивитися.

Торік на етапі Кубка світу в Сочі ми пробували пострибати. У мене там була невдача, я травмувався на розминці і не виступав. Погода була дуже несприятлива, плюсова. Для нас це було дуже страшно, тому що сніг починав танути, неадекватно набиралася швидкість. Організатори намагалися тримати все це в нормі, використовували різні солі, щоб трамплін застиг. Змінилася швидкість, ось я і не вгадав, перебрав і травмувався, але в принципі, ми винесли з цього урок, і навіть якщо зараз погода буде така сама - ми до цього готові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram