>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ковальчик завоювала "золото", зловживаючи знеболювальним

Юстина вирішила не брати участь у спринті, сконцентрувавшись на "десятці"

Ковальчик завоювала "золото", зловживаючи знеболювальним
Фото: EPA/UPG

Лижниця Юстина Ковальчик виграла "золото", пробігши 10 км на знеболювальних. Польська спортсменка напередодні Ігор зламала стопу. Однак травма не завадила Юстині виступити в Сочі. Ще й як!

"У Польщі було багато розмов - а чи варто мені взагалі виступати на Іграх. Але тепер

у мене є олімпійське золото. Моя п'ята медаль! Про майбутнє зараз не думаю, просто радію своїй перемозі і всьому сезону, який дуже вдало склався. Я програла лише в одній гонці класичним стилем за цей рік. Це багато для мене значить.

Лижі у мене були чемпіонські, дуже добре працювали на спуску і підйомі. Спасибі мастильникам за це. У моїй команді п'ять сервісерів, і кожен з них відповідає за важливу ділянку роботи. Коло, треба сказати, тут, в Сочі, серйозне. Дуже велика гора! Траса для мене дуже хороша! Спасибі сонечку, що допомогло і виглянуло!

Я дуже втомилася. Кінцеві три - чотири кілометри далися насилу, тіло відмовлялося слухатися. На останньому підйомі, метрів 30, здається, піднімалася взагалі наче пішки. Але не тільки я одна. Все правильно, на Олімпійських іграх і має бути важка "десятка". З цієї причини я пропустила спринт. Нічого хорошого я б у все одно не добилася. Краще сили для "десятки" зберегти. Вийшло!

Стопа? Я вже звикла виходити на старт на знеболювальних. Лікарі використовують дуже сильні засоби. Нескінченний біль вже увійшов у звичку. Але я все одно відчувала себе фаворитом гонки. І безмежна віра у свої сили мені допомогла. Це всього четверте золото в історії Польщі. Тому я зробила дійсно велику справу. У першу чергу перемогла не суперниць, а себе", - заявила спортсменка після гонки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram