>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сочі-2014: Білорусь обійшла Росію в таблиці медалей

Щоб завойовувати медалі - не обов'язково проводити Олімпіади

Сочі-2014: Білорусь обійшла Росію в таблиці медалей
В хоккее Александр Григорьевич тоже может дать фору Владимиру Владимировичу - но только на личном уровне
Фото: EPA/UPG

Олімпійська збірна Білорусі в п'ятницю виграла відразу дві золоті медалі.

Спочатку дворазовою чемпіонкою зимових Ігор (і живою легендою білоруського спорту) стала біатлоністка Дарія Домрачева, а згодом не мала собі рівних і екс-українка, фристайлістка Алла Цупер.

Таким чином, у білорусів, які своє перше олімпійське золото виграли тільки чотири роки тому у Ванкувері, на Іграх в Сочі з'явилися вже три медалі вищої проби.

"Дорога Алло! Від усього серця вітаю тебе з блискучою перемогою! Сьогодні знову на Олімпі сильна духом жінка. Запорука твоєї перемоги - цілеспрямованість, воля, величезна працьовитість і сміливість", - сказано у вітальній телеграмі президента (Лукашенко покинув Сочі два дні тому) на адресу Алли Цупер.

"Дорогі дівчата! Від усієї душі вітаю вас з чудовою перемогою. Сердечне спасибі, дівчата! Ваш успіх викликав радість, радість і справжню наснагу мільйонів уболівальників. Білоруський народ пишається вами. Попереду нові старти, і ми віримо у ваш успіх. Нам так потрібні ваші перемоги", - а це вже стосується Домрачевої та Надії Скардіно, які завоювали "золото" і "бронзу" в індивідуальній гонці у біатлоністок.

Ці успіхи дозволили вихованцям Олександра Лукашенка обійти в таблиці медалей господарів Ігор росіян. У спортсменів Володимира Путіна набагато більше нагород, проте золотих - тільки дві.

До закінчення Олімпіади залишається 9 днів.

Додамо, що в активі збірної України досі лише одна бронзова медаль Віти Семеренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram