>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Плющенко: мене змусили виступити в Сочі

Чиновники від фігурного катання не почули спортсмена?

Плющенко: мене змусили виступити в Сочі
Фото: EPA/UPG

Дворазовий олімпійський чемпіон Євген Плющенко, який через травму відмовився від участі в чоловічому турнірі одиночників на Олімпіаді, заявив, що ще після довільної програми в командних змаганнях просив про заміну. Але чиновники відмовили йому.

"Я не можу зараз пояснити, що сталося. Але якщо запитаєте в президента російської Федерації фігурного катання Олександра Горшкова - він усе вам розповість. Він пояснить, чому я спробував вийти на лід і чому інші фігуристи цього не зробили.

Я хотів виступити в Сочі. Але, як відомо, ми мали право виставити на Олімпіаді лише одного фігуриста, оскільки хлопці, які брали участь минулого року в чемпіонаті світу, зайняли п'ятнадцяте і сімнадцяте місця. Тому я був змушений виступити на Олімпіаді, оскільки мав більше шансів завоювати медаль.

Розумієте, я старався. Коли ми прийшли на командні змагання, всі розуміли, що ми зможемо виграти "срібло" або "бронзу". А ми стали першими. Ми перемогли на Олімпійських іграх у командному заліку.

Потім у мене запитали у Федерації: "Хочеш виступати далі? Як ти себе почуваєш?" Я відповів, що почуваюся не дуже. Проблеми з'явилися ще під час довільної програми командного турніру: я не зробив два потрійні стрибки - сальхов і ріттбергер, оскільки вже тоді відчував біль у м'язах. І я пояснив своїй Федерації, що, можливо, буде краще, якщо хтось інший братиме участь. Я їх попросив про це. Але вони відмовили мені", - подає CNN слова Плющенка.

Ігри в Сочі стали для Плющенка четвертими в кар'єрі. 2002 року в Солт-Лейк-Сіті і 2010 року у Ванкувері він виграв срібні медалі, а 2006 року в Турині став чемпіоном. На Олімпіаді в Сочі Євген завоював свою другу золоту олімпійську медаль, перемігши у складі збірної Росії в командному турнірі. Він став другим у короткій програмі і виграв довільну. По закінченні командних змагань Плющенко говорив про те, що під час виконання довільної програми його турбувала травма спини.

Нагадаємо, що Плющенко зайняв єдину квоту Росії, програвши, тим не менш, відбір Максиму Ковтуну. Однак російські функціонери "вольовим рішенням" вибрали саме Плющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram