>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російський сноубордист: треба показати буржуям, хто справді найкращий

"Мамуся" допомогла Олюніну виграти

Російський сноубордист: треба показати буржуям, хто справді найкращий
Фото: EPA/UPG

Микола Олюнін завоював першу в історії Росії медаль в чоловічому сноуборді на Олімпіаді, здобув "срібло" у борд-кросі. Після закінчення змагань Микола розповів про свої враження:

"Добре, що в понеділок все скасували. Був сильний туман, не знаю, що я зміг би показати. Дощ краще, ніж туман. Але очікування - це складно. Навантаження, всі пишуть, телефонують, бажають успіху. Я трубку не беру. Тому що всі кажуть: "Ти маєш виграти". Ну, а якщо я підведу? Думав, якщо принесу медаль, то підніму рейтинг Росії в світі. Не вірю просто.

У мене все почалося з... дідуся. Дід захопився гірськими лижами, підтягнув мого батька, вони каталися разом, мене поставили в шість років. Я, прокатавшись на лижах один рік, у 1999 році перейшов на сноуборд і вже в 2000 році посів перше місце в сноуборд-кросі. Дідусь - Микола Сергійович, батька звали Ігор Миколайович. Батька, на жаль, вже немає, а дід досі на кайті катається, на лижах, на дошці, займається віндсерфінгом...

У мене було кілька дошок, ми думали перед стартом, на який мені поїхати. На одній було написано "мамуля", на інших "дідусь", "Наталка", "Дениско", "сестричка" і "братик". Усі, окрім дідуся, тут перебувають. Виграв на "мамусі". Цілі на сезон? Треба зі шкіри вилізти, але показати усім цим буржуям, хто справді найкращий!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram