>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українським медалістам Паралімпіади виплатять 13 мільйонів гривень

Лук'яненко завоював чотири медалі й заробив близько 2 млн гривень

Українським медалістам Паралімпіади виплатять 13 мільйонів гривень
Виталий Лукьяненко
Фото: EPA/UPG

Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов пообіцяв, що українським спортсменам, які завоювали медалі на Паралімпіаді в Сочі виплатять всі преміальні.

"Наші спортсмени - справжнісінькі герої. Вони зробили для України неоціненний внесок у позитивну репутацію, як нашої країни, так і простих людей. Вони показали всім, що українці - це сильний волею і духом народ. Честь і хвала нашим паралімпійцям!", - написав Булатов на своїй сторінці в Facebook.

Українська команда завоювала в цілому 25 медалей (5+9+11) і повторила своє рекордне досягнення. У підсумковому неофіційному заліку наша збірна посіла четверте місце, а за загальною кількістю медалей стала другою. Збірна Росії виграла 80 медалей (30+28+22), в активі збірної Німеччини 15 медалей (9+5+1), а канадці завоювали 16 нагород (7+2+7).

Таким чином, загальна сума призових наших спортсменів на Паралімпіаді в Сочі становить 13,13 млн гривень, інформує bigmir.net.

За "золото" українці отримають по 800 тис. грн (5 медалей), "срібло" оцінили в 550 тис. грн (9 медалей), "бронзу" - в 380 тис. грн (11 медалей).

Зазначимо, що Віталій Лук'яненко (біатлон і лижі) виграв відразу чотири медалі - 2 "золота", "срібло" та "бронзу". Оксана Шишкова (біатлон і лижі) виграла чотири бронзові медалі. Олександра Кононова (біатлон і лижі) завоювала три медалі - "золото", "срібло" і "бронзу". Людмила Павленко (біатлон і лижі) виграла три медалі - "золото", "срібло" і "бронзу". Юлія Батенкова (біатлон і лижі) завоювала три "срібла" і одну "бронзу".

Олена Юрковська (біатлон і лижі) виграла "срібло" та дві "бронзи". Максим Яровий (біатлон і лижі) приніс Україні два "срібла" і "бронзу". Григорій Вовчинський виграв золоту медаль в біатлоні. Анатолій Ковалевський завоював "срібло" в біатлоні. Ігор Рептюх виграв "срібло" в командній естафеті (лижі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram