>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна втратила кримських важкоатлетів

Росія також придивляється до спортивних баз у Феодосії та Коктебелі

Україна втратила кримських важкоатлетів
Артем Иванов
Фото: sport-express.ua

Кримські важкоатлети Артем Іванов, Денис Смородинов і заслужений тренер України Михайло Заргарян тепер представлятимуть збірну Росії. Про це повідомив голова наглядової ради Федерації важкої атлетики Росії Олександр Герасименко:

«Я зустрічався зі спортсменами і тренером, вони прагнуть виступати за Росію, мріяли про це. Іванов - призер чемпіонатів світу, відомий спортсмен у світовій важкій атлетиці. Він зараз після травми, але вже набирає форму.

Із певною підготовкою та зі своїми даними він може стати одним з лідерів збірної Росії. Інший же супертяж, Смородинов, ще доволі молодий, він має не таку велику вагу - 125 кг. Але якщо він набере масу, то теж може претендувати на хороше місце.

Кримська федерація запропонувала провести п'ятий Кубок президента з важкої атлетики. Я переговорив із президентом Міжнародної федерації Тамашем Аяном, він не заперечує. У Криму є всі можливості, щоб прийняти турнір.

Щодо баз, то дуже хороша за радянських часів була у Феодосії. Я побував на ній під час візиту. Її треба розглядати для підготовки російських спортсменів у майбутньому. Хороша база і в Коктебелі. Там унікальні кліматичні умови, сухий клімат сприяє відновленню спортсменів. На жаль, цим базам не приділяли особливої уваги. Кримська федерація вже запропонувала нам, щоб збірна Росії проводила там підготовку».

Зазначимо, що Артем Іванов є одним із найсильніших важкоатлетів в Україні (категорія до 94 кг). На рахунку Артема неодноразова перемога в чемпіонаті країни, а також завойовані медалі на чемпіонатах світу та Європи.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram