>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шахи. Лагно виступатиме за Росію?

Україна продовжує втрачати таланти

Шахи. Лагно виступатиме за Росію?
Фото: moresporta.com.ua

Чемпіонка світу зі швидких шахів українка Катерина Лагно найближчим часом може перебратися до Росії. Про це повідомив головний тренер збірних команд Росії Сергій Яновський.

"Переговори про перехід Лагно тривають, і якщо всі формальності будуть своєчасно улагоджені, то вона виступить за російську команду вже на шаховій Олімпіаді в Тромсі. До речі, в її шаховому становленні величезну роль зіграла робота саме з російськими тренерами, зокрема, з нею багато років співпрацював гросмейстер Руслан Щербаков, який зараз очолює великий шаховий центр в місті Сатка на Уралі", - цитує Яновського офіційний сайт Російської шахової федерації

Зазначимо, що Лагно 25-го квітня 2014 року в Ханти-Мансійську стала чемпіонкою світу зі швидких шахів. Також на рахунку львів'янки є дві перемоги на чемпіонатах Європи серед жінок. У складі жіночої команди України Катерина стала переможницею шахової олімпіади в Турині (2006), переможницею командного чемпіонату світу в Астані (2013). Лагно виконала гросмейстерську норму для жінок в 12 років!

Нагадаємо, що ще одна українка Анна Музичук з 2004 року виступає за Словенію. У Ханти-Мансійську Ганна виграла Чемпіонат світу з бліцу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram