>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українську чемпіонку викрили у допінгу: в ​​Україні не перевіриш навіть крапель від нежитю

Лікуватися малиновим чаєм не вдається

Українську чемпіонку викрили у допінгу: в ​​Україні не перевіриш навіть крапель від нежитю
Мария Ремень
Фото: championat.com

Призер Олімпійських ігор і дворазова чемпіонка Європи українська бігунка Марія Ремінь дискваліфікована на два роки за застосування допінгу. Позитивний допінг-тест був узятий у спортсменки 10 січня.

Марія так прокоментувала цю ситуацію:

"В Україні наявна допінгова лабораторія не може перевірити навіть найпоширеніші засоби від застуди або, приміром, краплі від нежитю.

Ось "Фармацетрон" у разі застуди начебто дозволений засіб, складові якого сьогодні не входять в заборонений список. Але, хто знає, може, вже завтра фармацевти під звичною назвою почнуть випускати дещо інший за складом препарат, або ж у ВАДА старі перевірені ліки почнуть вважати допінгом.

Це звичайна практика: що півроку список заборонених препаратів поповнюється новими найменуваннями. Тому хворіти нам не можна. А якщо вже захворіли, то намагаємося вилікуватися без ліків. Але все одно ми не можемо бути впевненими, що наші допінг-проби виявляться "чистими".

Ми були б щасливі, якби мали лікаря, який міг би з упевненістю прописувати ліки. А так доводиться лікуватися чаєм з малиною. Усе, як у дитинстві. Тільки от часи зараз інші, та й професія у спортсменів особлива: малиновим чаєм неможливо вилікувати всі травми і болячки".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram