>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна вимагає від Росії компенсацію за Ребрик

Виконком ФЛАУ визначить суму відступних

Україна вимагає від Росії компенсацію за Ребрик
Фото: sportsmedal.ru

Україна не має наміру «дарувати» Росії своїх кримських легкоатлетів. Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заявив, що вимагатиме компенсацію за Віру Ребрик й інших кримських спортсменок, які поміняли громадянство.

«Ми отримали заяву від Ребрик і звернення від Російської федерації з проханням дозволити Вірі виступати за Росію. Це питання розглянуть на найближчому виконкомі ФЛАУ, який відбудеться через тиждень. Там і ухвалять остаточне рішення, після закінчення переговорів з російською стороною. Попередня позиція всім сторонам відома - ми наполягатимемо на компенсації за перехід спортсменки у збірну Росії. В іншому випадку Віра протягом найближчих трьох років не зможе виступати за Росію.

Для IAAF ідентифікація легкоатлета відбувається не за паспортом, а за членством у тій чи іншій федерації. І поки це питання не буде врегульовано, вона буде значитися на всіх міжнародних змаганнях як спортсменка, яка представляє Україну.

РФ повинна або заплатити за спортсменів, які підготовлені коштами платників податків України, або чекати три роки (максимальний строк, передбачений IAAF для зміни федерації).

Механізм підрахунку компенсації простий і повідомлений нашим російським колегам. Цифри для кожного спортсмена є. Є сума - те, що країна витратила на спортсмена. Ми цю суму ділимо навпіл, вважаючи, що половину вони відпрацювали, виступаючи за Україну. Інша половина - це наша інвестиція в їхнє майбутнє. Тож розмір компенсації - це буде половина цієї суми.

Конкретну суму я не можу сказати, оскільки зараз не маю цих цифр. Але виконком оприлюднить усі ці цифри. У нас усе прозоро. Якщо ж буде суперечка, остаточне рішення прийме IAAF», - цитує Гоцула Xsport.

Нагадаємо, Ребрик на нещодавньому командному чемпіонаті Росії виграла «золото», представляючи збірну Криму. У Росії вважають, що Віра зможе представляти їхню країну на командному ЧС, який відбудеться в червні.

У «Діамантовій лізі» Ребрик наразі представляє Україну.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram