>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мінспорту намагається повернути у держвласність київський спорткомплекс "Авангард"

Однойменну льодову арену вже повернули державі

Мінспорту намагається повернути у держвласність київський спорткомплекс "Авангард"
Фото: www.kmu.gov.ua

6 листопада в Господарському суді Києва відбулося засідання щодо повернення у державну власність Київського спортивного комплексу "Авангард", що належить федерації профспілок.

Міністерство молоді та спорту ініціювало повернення об'єкта у держвласність за прикладом однойменної льодової арени, яка є тренувальною базою хокейного клубу "Сокіл". Арену "Авангард" повернули державі після піврічної судової тяганини з федерацією.

За словами міністра молоді та спорту Дмитра Булатова, на сьогодні є підстави говорити про те, що величезну територію спорткомплексу намагалися перевести у приватну власність.

"На реконструкцію "Авангарду" держава виділила близько 30 млн гривень. При цьому ніякі роботи проведено не було. Крім того, є документи, згідно з якими з цим об'єктом підписано договір іпотеки", - заявив міністр.

Разом з тим, з початком судових засідань керівництво федерації профспілок обмежило спортсменам доступ до об'єктів, що перебувають у власності федерації, але на яких ще з радянських часів тренувалися вихованці спортивної школи.

"Нам заварили двері на ковзанці, сказали, що школа тут більше не працює. Крім того, нашим дітям навіть заборонили займатися в гімнастичному залі. Спортсменів сказали не пускати", - розповів директор ДЮСШ "Сокіл" Віктор Чибирьов.

У зв'язку з цим, за словами Булатова, громадськістю в особі керівників ДЮСШ, федерацій спорту, батьків і Мінспорту було прийнято рішення направити звернення в Генпрокуратуру. ГПУ передала справу в міську прокуратуру, яка довела справу до суду.

6 листопада Госпсуд Києва прийняв рішення про те, що розглядати справу про повернення спорткомлексу "Авангард" у держвласність повинна колегія суддів. Засідання закрилося до визначення складу колегії. Про дату наступного засідання суд повідомить сторони пізніше.

Крім того, за словами міністра молоді та спорту, під час засідання міністерство подало прохання про включення його третьою стороною справи. (Поки що сторонами є прокуратура і федерація профспілок - ред.).

"Такий об'єкт як Київський спортивний комплекс "Авангард", наближений до центру міста, де зосереджені якірні олімпійські види спорту: хокей, баскетбол, художня гімнастики, греко-римська боротьба, бокс, - просто не має права бути не у власності держави. Ми обов'язково повернемо його у держвласність, зробимо центром спортивної підготовки молоді, центром олімпійської підготовки. А в майбутньому зробимо з нього Олімпійську базу, щоб унікальний комплекс не так легко було продати", - зазначив Булатов.

"У Києві немає більше об'єктів, де було б зосереджено таку велику кількість видів спорту в одному місці. Ми зробимо з нього центр зі спортивною, соціальною та комерційною складовою", - додав він.

За прогнозами міністра, судова тяганина - щодо льодової арени - займе близько півроку. Після цього буде прийматися рішення щодо керівництва "Авангарду", а також джерела фінансування.

Загалом, за інформацією Міністерства молоді та спорту, поверненню у держвласність підлягає близько 10 спортивних об'єктів по всій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram