>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Семенов здобув "срібло" у першій гонці сезону

Українець поступився тільки Емілю Свендсену

Біатлон. Семенов здобув "срібло" у першій гонці сезону
Фото: Andrei Ivanov, http://biathlon.com.ua

Уже в першій особистій гонці сезону збірна України здобуває подіум! Сергій Семенов в "індивідуалці" фінішував другим.

Семенов прекрасно налаштувався на гонку і в досить складних вітрових умовах допустив тільки одну помилку. Але ще приємніше Сергій здивував швидкістю на дистанції, не поступаючись багатьом більш іменитим суперникам. Нагородою за це для українського спортсмена став кращий результат на Кубку світу - друге місце! І другий подіум у кар'єрі!

Обіграти Семенова зміг тільки Еміль Свендсен. Тільки ледачий на початку минулого сезону не рахував дні, скільки ж Еміль не може вразити всі мішені в гонці, не важливо, спринт це чи старт з чотирма рубежами. І одразу на старті нового сезону - чудова відповідь скептикам: перемога в індивідуальній гонці з єдиною серед 101 учасника абсолютною стрільбою! Клуб зеро!

Цікава боротьба тривала за третє місце. Відразу чотири суперники вмістилися в інтервалі восьми секунд, а трохи швидшим за конкурентів виявився чех Міхал Шлезінгр.

Серед антигероїв гонки головний - "жовтомаєчний" француз Мартен Фуркад. Переможець минулорічного Кубка світу вже в першому лежанні отримав чотири хвилини штрафу і, встаючи, дивився на тренера: чи варто продовжувати? Нічого доброго з продовження не вийшло: шість підсумкових похибок і десять (!) хвилин відставання від переможця! Природно, про жодні кубкових окулярах в таких умовах мови бути не могло.

Серед решти українців блискучий результат, як для дебютанта, вдався Артему Тищенкові - у другій у своїй кар'єрі гонці Кубка світу (першим був - спринт в Антхольці у попередньому сезоні) наймолодший учасник нашої чоловічої збірної заробив місце в заліковій зоні: 37-ме місце! Третім серед українців з заліковим результатом для Кубка націй став Віталій Кільчицький, він фінішував 60-им.

Сьогодні на дистанцію індивідуальної гонки вийдуть дівчата.

Біатлон. Кубок світу. Естерсунд. Індивідуальна гонка (чоловіки)

1. Еміль Свендсен (0+0+0+0) 53:25.6

2. Сергій Семенов (0+1+0+0) +1:17.6

3. Міхал Шлезінгр (0+0+1+0) +2:08.3

...

37. Артем Тищенко (1+0+0+1) +6:35.9

60. Віталій Кільчицький (2+2+1+0) +8:34.2

68. Дмитро Підручний (0+3+1+1) +9:30.0

83. Сергей Седнєв (2+2+0+1) +10:48.4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram