>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Київські тренери "продали" 16-річну плавчиню, - голова Федерації плавання України

Сонцева під чужим прізвищем виступає за Туреччину

Київські тренери "продали" 16-річну плавчиню, - голова Федерації плавання України
Фото: официальный сайт Держмолодьспорта

Федерація плавання України звинувачує київську Школу вищої спортивної майстерності (ШВСМ) у тому, що вони "продали" 16-річну Вікторію Сонцеву до Туреччини.

3 грудня на ранковому запливі чемпіонату світу з плавання на короткій воді, який проводять у Дубаї, українська спортсменка Сонцева виступила за збірну команду Туреччини під чужим прізвищем - Зейнеп, повідомляє офіційний сайт Федерації плавання України. У Федерації впевнені, що за цим стоїть ШВСМ.

"Ще минулого року на чемпіонаті світу серед юніорів в Арабських Еміратах новий тренер Сонцевої Сергій Бондар активно "продавав" спортсменку. Нас про це письмово повідомили іноземні колеги", - розповів президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Тепер Федерація плавання України обіцяє не дати дозволу на участь Сонцевої в Олімпійських іграх у 2016 році.

"Федерація плавання України проводитиме роботу з Міжнародною федерацією плавання (FINA), Олімпійським комітетом, Федерацією плавання Туреччини для того, щоб діяти у цій ситуації за міжнародними спортивними правилами.

За правилами Олімпійської Хартії, Сонцева не зможе брати участь у міжнародних змаганнях протягом трьох років, тобто не зможе виступати на Олімпійських іграх 2016 року на Ріо-де-Жанейро. Ми такого дозволу давати не будемо", - зазначив Качуровський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram