>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Валя Семеренко вигризла медаль у гонці переслідування

Вірер відстала від українки лише на чотири десятих секунди

Біатлон. Валя Семеренко вигризла медаль у гонці переслідування
Фото: EPA/UPG

Валя Семеренко отримує черговий подіум у нинішньому сезоні - вже свій другий у Поклюці! У фантастично красивій гонці переслідування лідер української збірної в наполегливому протистоянні з італійкою Доротеєю Вірер довела своє право піднятися на п'єдестал пошани. За чотири вогневі рубежі Валя обмежилася одним промахом, і хоча за чистою швидкістю вона сьогодні була не така швидка, як завжди, але за рахунок фінішного ривка на останньому підйомі виграла у суперниці призове місце.

Чудовий персьют вдався і всім іншим нашим біатлоністкам. Особливо вразила Юлія Джима, яка з останнього, 60-го стартового місця піднялася не просто в очкову зону, а й, ставши сьогодні 34-ю, завоювала право на пряме потрапляння в мас-старт.

На одну сходинку вище від Джими, 33-ю, фінішувала Наталія Бурдига, яка в переслідуванні домоглася прогресу в 20 позицій. Також без кубкових очок не залишилася і Ольга Абрамова, яка фінішувала 36-ю, незважаючи на п'ять промахів. Потрапити в залікову зону Олі допомогла висока швидкість - сьогодні вона стала найшвидшою серед наших дівчат.

Зразкову гонку переслідування провела сьогодні Дар'я Домрачева. Після шостого місця в спринті лідер білоруської команди була сьогодні гранично мотивована і за рахунок високої точності і як завжди класного ходу перетнула фінішну лінію першою. Не завадив навіть єдиний промах останнім пострілом - до того моменту Даша цілком могла собі дозволити таку розкіш.

У Кайси Макаряйнен сьогодні була найвища швидкість серед усіх учасниць гонки, а впевнена стрільба лише з одним промахом дозволила їй піднятися на другу сходинку п'єдесталу пошани.

Перед заключною в цьому календарному році жіночою гонкою Кубка світу лідерство в загальному заліку впевнено зберігає Кайса Макаряйнен. 59 очок фінській біатлоністці програє Дар'я Домрачева. Валя Семеренко закріпилася на третій позиції, відстаючи тепер від Даші на 15 пунктів. Юлія Джима - 25-та.

Біатлон. Поклюка. Гонка переслідування. Жінки

1. Дар’я Домрачева (0+0+0+1) 29:55.9

2. Кайса Макаряйнен (0+1+0+0) +10.0

3. Валя Семеренко (0+0+1+0) +36.8

4. Доротея Вірер (0+2+0+0) +37.2

...

33. Наталя Бурдига (0+0+1+1) +3:31.3

34. Юлія Джима (1+0+0+0) +3:34.2

36. Ольга Абрамова (2+0+1+2) +3:35.8

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram