>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Французи оскаржили перемогу Шипуліна в мас-старті

Антон не за правилами атакував Беатрікса, впевнені у французькій команді

Біатлон. Французи оскаржили перемогу Шипуліна в мас-старті
Фото: EPA/UPG

У неділю в Поклюці відбувся мас-старт у чоловіків. Неймовірну за напруженням гонку виграв росіянин Антон Шипулін. Проте французи після фінішу оскаржили перемогу росіянина: Антон нібито порушив правила при «обгоні» Беатрікса.

За кількасот метрів до фінішу на перемогу претендували троє: Антон Шипулін і французи Жан-Гійом Беатрікс з Мартеном Фуркадом. Фінальний підйом збігався з правим поворотом - першим на горбок за внутрішньою траєкторією злетів Беатрікс. Фуркад залишився за його спиною, хоч і впритул, а Шипулін вибрався на зовнішній радіус. Ліва лижа Беатрікса торкнулася правої лижі Шипуліна. Беатрікс утратив рівновагу й упав. Чи то тільки від контакту, чи то в тому числі через контакт, чи то просто тому, що не витримав обраний темп. Фуркад тицьнувся у співвітчизника, але втримався на ногах ціною втраченого ритму. Шипулін з комфортним відривом фінішував першим, Фуркад - другим, Беатрікс, який зламав палицю, - п'ятим.

Французький тренер Стефан Бутьє впевнений, що Антон не мав рації:

"Під час атаки на підйомі Шипулін наступив на лижу Беатрікса. Це вже другий випадок цього тижня. У спринті він також жорстко атакував Мартена Фуркада. Ми вважаємо, що він поводиться на трасі надто агресивно і повинен бути дискваліфікований".

Антон Шипулін в ефірі «Росії 2» зазначив, що намагався грати за правилами:

«Ситуація була непроста. Мені шкода і прикро, що так сталося. Перепросив два-три рази Беатрікса. Тут маленький коридор на фініші, немає місця для обгону. Єдиний шанс щось вирішувати - на підйомі. Я відчував сили, що можу обігнати обох. Почав обганяти Беатрікса і за частку секунди побачив, що він упав. Я не притискав його, за себе ручаюсь. Якщо щось сталося, то я це робив ненавмисно, я намагався грати за правилами».

Жан-Гійом Беатрікс вважає, що Шипулін вчинив не за правилами «фейр-плей»: «Антон використовував небезпечний маневр і відтоптав мені кінчик лижі. Упевнений, що це випадковість, але Шипуліну не варто атакувати на такому вузькому підйомі».

Підсумок засідання журі: жовта картка, попередження, але перемога залишилася за Шипуліним. На майбутнє - треба бути акуратнішим.

Засідання тривало понад годину. Церемонія нагородження проходила на порожньому стадіоні.

Біатлон. Поклюка. Мас-старт. Чоловіки

1. Антон Шипулін (0+0+0+1) 35:16.8

2. Мартен Фуркад (0+0+0+1) +1.2

3. Симон Едер (0+0+1+0) +1.4

Додамо, Шипулін у Поклюці виграв дві гонки і один раз фінішував другим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram