>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія пропонує Харлан казкові умови, - Уманець

Ольга не збирається змінювати громадянство

Росія пропонує Харлан казкові умови, - Уманець
Фото: isport.ua

Українську шаблістку Ольгу Харлан наполегливо кличуть у Росію. Про це повідомила Ніна Уманець (екс-заступник міністра спорту України) в інтерв'ю XSPORT:

"За останні три тижні шість чи сім українських спортсменів змінили громадянство. Я знаю, що Ользі Харлан пропонують величезні гроші за перехід до Росії, соціальні гарантії, квартиру, але вона відмовляється. Ми можемо пишатися такими спортсменами, як Ольга. А от менш психологічно стійкі не можуть відмовитися. Тим не менш, я думаю, що масового виходу не буде".

Нагадаємо, Ольга Харлан є однією з найсильніших шаблісток у світі. Ольга виграла "золото" ОІ-2008. Також в активі українки 4 "золота" ЧС і 2 "золота" континентальної першості.

Додамо, раніше олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарках) перебралася в Азербайджан. У Баку перебереться й олімпійський призер Олексій Пригоров (стрибки у воду). Крім того, Азербайджан намагається перетягнути до себе чемпіона світу з гімнастики Олега Верняєва. Донеччанин, який зараз живе і тренується в Німеччині (виступає за місцевий спортивний клуб), поки відповідає відмовою.

Росія під своє крило забрала чемпіонку світу з шахів Катерину Лагно. Російський паспорт отримала і Вера Ребрик (метання списа). Також змінили громадянство і низка кримських спортсменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram