>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Жіноча збірна України втратила медаль в естафеті

Наша команда провалила останній етап

Біатлон. Жіноча збірна України втратила медаль в естафеті
Фото: EPA/UPG

Жіноча збірна з біатлону проґавила «бронзу» в естафеті на етапі Кубка світу в Оберхофі. Наша команда, яка виступала експериментальним складом (Меркушина, Семеренко, Абрамова, Вавринець), після трьох етапів лідирувала, але в підсумку фінішувала 6-ю.

Анастасія Меркушина блискуче впоралася зі своїм першим етапом - дебютним у складі естафет Кубка світу! 19-річна спортсменка не схибила на рубежах і цілком гідно виглядала по чистій швидкості в компанії значно досвідченіших суперниць. На передачі естафети Настя хоча і була 9-ю, але відстала від лідерів лише на 25 секунд. Першими ж естафету передали збірні Італії та Росії.

На другому етапі Валя Семеренко так само чудово відпрацювала на вогневих рубежах і свій відтинок дистанції закінчила вже лідером! Правда, зовсім поруч опинилася Марі Дорен-Абер, яка  повернулася на Кубок світу після народження дитини, і її збірна Франції. Третьою йшла чешка Габріела Соукалова. Решта суперниць програвали вже більше півхвилини.

Ольга Абрамова змусила похвилюватися вже на стрільбі лежачи, коли закрила одну непокірну мішень аж трьома додатковими патронами. При цьому, незважаючи на хорошу швидкість, Оля підпустила до себе групу суперниць. Але зате стійку наша спортсменка відпрацювала краще від конкуренток - лише з одним запасним патроном, тоді як Надія Писарєва з Білорусі пішла на додаткові 150 метрів, а росіянка Дарія Віролайнен заробила два штрафні кола! Фінішне коло Абрамова також провела дуже добре і передала естафету лідером! Слідом - за 8-15 секунд збірні Чехії та Франції.

Ірина Вавринець, незважаючи на туман, впоралася зі стрільбою. Використавши лише два додаткові патрони, на останнє коло пішла третьою, за збірними Чехії та Франції. При цьому українка випереджала найближчий конкуренток на понад 20 секунд. Значна фора! Але Вавринець не впоралася із тиском і програла на дистанції Дарії Домрачевій, Тірілл Екгофф і Карін Обергофер.

А перемогу в гонці святкувала збірна Чехії, у якій Вероніка Віткова на останньому кілометрі дистанції була швидшою від француженки Анаїс Бескон.

У Кубку націй українська збірна залишається сьомою, відстаючи від п'ятих норвежок уже на 88 очок. Сьогодні в Оберхофі естафетну гонку проведуть чоловіки.

Біатлон. Кубок світу. Оберхоф (Німеччина)

Естафета. Жінки

1. Чехія (0 + 7) 1:16:56.0

2. Франція (0 + 8) +8.9

3. Білорусь (1 + 8) +1:06.8

4. Норвегія (1 + 10) +1:12.7

5. Італія (0 + 8) +1:13.7

6. Україна (0 + 6) +1:19.0

7. Росія (2 + 8) +2:11.5

8. Австрія (0 + 8) +2:39.7

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram