>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Жіноча збірна України показала найкращий результат у сезоні

У Рупольдінгу українки фінішували п'ятими

Біатлон. Жіноча збірна України показала найкращий результат у сезоні
Фото: EPA/UPG

П'ятий етап Кубка світу, що стартував сьогодні жіночою естафетою в Рупольдінгу, не обійшовся без обридлих вже в новому році природних негараздів. Просто перед стартом гонки над стадіоном пішла злива, після якої згодом випав свіжий сніг! Через це траса стала неймовірно важкою, спортсменкам довелося витрачати набагато більше сил, і традиційно точний Рупольдінг сьогодні відзначився розсипом штрафних кіл, хоча на стрільбищі був повний штиль!

Однак природні катаклізми не завадили збірній Чехії здобути другу поспіль перемогу. Вже після першого етапу Чехія стараннями Єви Пускарчікової втекла від суперниць (збірної Польщі) на 25 секунд. Українка Анастасія Меркушина, відставши від лідера на 51 секунду передала естафету 6-ю.

На другому етапі Габріела Соукалова збільшила до хвилини відрив від конкуренток. Наша Наталія Бурдига провела свій етап просто чудово, передавши естафету третьою! Від другої Німеччини нас відокремлювали лише 19 секунд. Однак Ольга Абрамова підтримати Бурдигу не змогла. Три додаткові патрони на "стійці" відкинули Україну на 5-е місце.

Валі Семеренко на четвертому етапі традиційно дісталися найскладніші суперниці. Конкурувати з Дариною Домрачевою спочатку було дуже складно, а ось Тіріл Екхофф мало не надала українкам шанс поборотися за четверту позицію. На стійці норвежка лише останнім додатковим патроном закрила мішень і Валя після ідеальної стійки наблизилася до суперниці на відстань двох секунд! Але фінішне коло норвежка пройшла швидше, і збірній України довелося задовольнятися п'ятим результатом, який став для нас поки що кращим цього сезону.

Збірна ж Чехії сьогодні була поза конкуренцією. Похибки Їтки Ландової і Вероніки Віткової лише полоскотали нерви тренерам команди, але анітрохи не вплинули на переможні перспективи. Другою стала збірна Білорусі, яка за рахунок переваги в швидкості Дар'ї Домрачевої над Лаурою Далмайєр випередила німкень.

Завдяки п'ятому результату в естафеті наша команда в заліку Кубка націй випередила росіянок і повернула собі сьому позицію. До стратегічно важливого п'ятого місця збірної Норвегії відставання у 159 очок. А в лідери заліку вперше вирвалася збірна Чехії! На другому і третьому місцях тепер ідуть команди Німеччини та Білорусі.

Завтра в Рупольдінгу відбудеться естафетна гонка у чоловіків.

Біатлон. Кубок світу. Рупольдінг.

Естафета. Жінки

1. Чехія (0+9) 1:23.57.7

2. Білорусь (0+6) +1:13.3

3. Німеччина (1+6) +1:39.3

4. Норвегія (0+13) +2:39.2

5. Україна (0+7) +2:49.7

6. Франція (0+17) +3:55.3

7. Польща (2+10) +4:14.4

8. Росія (2+13) +4:36.5

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram