>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіон Олімпіади-2008 попався на допінгу

Корейському плавцеві зробили укол без його відома

 Чемпіон Олімпіади-2008 попався на допінгу
Фото: newsfiber.com

Олімпійського чемпіона Ігор 2008 року у Пекіні південнокорейський плавець Пак Тхе Хван викрили у застосуванні допінгу.

За повідомленнями представників спортсмена, за два місяці до Азіатських ігор, які минули з 19 вересня по 4 жовтня 2014 року, на батьківщині плавець пройшов лікування хіропрактикою (одна з форм альтернативної медицини). В одній з клінік йому зробили укол, який, як передбачається, і привів до позитивного результату допінг-проби. Наголошується, що ін'єкція забороненої речовини була зроблена без відома Пак Тхе Хвана.

Як повідомляє The Daily Mail, південнокорейська прокуратура почала власне розслідування. Допитано лікарів клініки, які стверджують, що не підозрювали про наявність у препараті, використаному для уколу, заборонених речовин.

Питання про можливі санкції проти Пак Тхе Хвана вирішуватиметься наприкінці лютого на засіданні Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Кореєць виграв золото на дистанції 400 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх в Пекіні. Там же Пак Тхе Хван став срібним призером на 200-метрівці вільним стилем. На наступній Олімпіаді у 2012 році в Лондоні у тих самих дисциплінах він здобув дві срібні медалі. Кореєць також є дворазовим чемпіоном світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram