>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністи завоювали ще одну медаль на ЧЄ

В активі наших юніорів - 5 медалей

Українські біатлоністи завоювали ще одну медаль на ЧЄ
Юлия Журавок на ЧЕ завоевала две медали
Фото: http://www.dancor.sumy.ua

Збірна України призовим місцем закінчила юніорську частину чемпіонату Європи в Отепяя. У міксті наша естафетна четвірка виборола бронзову нагороду, додавши ще одну медаль у командну скарбничку.

На першому етапі Анастасія Меркушина скористалася лише одним додатковим патроном на стійці і прийшла до фінішу через вісім секунд після лідерки - росіянки Кайшевої.

Юлія Журавок на другому етапі моментально ліквідувала гандикап від Вікторії Сливко, а після «лежання» вийшла вперед. Юля так само блискуче відпрацювала і на другому рубежі, на відміну від суперниць, і на передачі естафети лідирувала вже із 40-секундною перевагою над росіянкою та француженкою.

Максиму Івку довелося битися з набагато титулованішими і спритнішими суперниками. Здригнувся Максим у стрільбі стоячи, коли йому двічі довелося перезаряджати гвинтівку, і на виході зі стадіону Івко був на 12 секунд позаду пари лідерів. Але на останньому колі Максим продемонстрував відмінні бійцівські якості, скоротивши відставання від француза до семи секунд, а росіянина взагалі випередив.

У сформованій на четвертому етапі ситуації Антонові Мигді об'єктивно було складно протистояти суперникам, обидва з яких старші від нього на рік. До того ж Олександр Поварніцин і Фаб'єн Клод - минулорічні чемпіони світу в спринті та переслідуванні. Та й сам Мигда, володіючи відмінними снайперськими якостями, поки що відчутно поступається у швидкості цим суперникам. У підсумку Україна завоювала "бронзу".

Тож юніорська збірна України на чемпіонаті Європи завоювала п'ять медалей: два "золота" - Анастасія Меркушина, три "бронзи" - Максим Івко, Юлія Журавок й естафетники.

Завтра чемпіонат Європи в Отепяя закінчиться класичними естафетами у жінок і чоловіків.

Біатлон. Чемпіонат Європи.

Змішана естафета

1. Росія (1+9) 1:15:24.0

2. Франція (1+5) +8.2

3. Україна (0+7) +39.8

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram