>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Збірна України здобула "бронзу" у суперміксі

Тищенко на останньому етапі випередив німця Лессера, який "застрелився"

Біатлон. Збірна України здобула "бронзу" у суперміксі
Юлия Джима
Фото: EPA/UPG

Перший в історії Кубка світу з біатлону супермікст, що відбувся у чеському Нове-Место, закінчився перемогою російського дуету в особі Яни Романової та Олексія Волкова. Збірній України також вдалося показати гарний результат, здобувши "бронзу".

І, якщо Юлії Джимі до подіумів на найвищому рівні не звикати, то для 21-річного Артема Тищенка цей результат став найкращим у кар'єрі!

Оскільки гонка проводилася у такому форматі вперше, то було не зрозуміло, чого від неї очікувати. Зараз вже очевидно, що стрільба тут вирішує усе. На колі довжиною півтора кілометра відіграти навіть 10 секунд вельми непросто. Ось і Артем зумів утримати, і навіть збільшити, 7-секундну перевагу перед таким сильним спортсменом, як Ерік Лессер.

Німець став антигероєм гонки. Хибили сьогодні багато, але саме похибки Лессера стали найбільш драматичними. Аж до останнього вогневого рубежу він був основним претендентом, якщо не на перемогу, то вже точно на медалі. Але, у вирішальний момент, коли інші були точними, Лессер допустив 6 похибок з 8-ми пострілів!

Юля, і Артем принесли жіночій і чоловічій команді по 90 очок у Кубок націй. З урахуванням пропуску естафети збірної Італії, жіноча команда піднімається на 6-ту позицію і наближається до збірної Франції.

Біатлон. Кубок світу. Нове-Место

Одиночна змішана естафета

1. Росія (0+5) 35:43.3

2. Норвегія (0+3) +21.1

3. Україна (0+8) +24.6

4. Німеччина (3+6) +38.9

5. Франція (0+15) +1:57.8

6. Швеція (1+16) +1:57.9

7. Білорусь (0+14) +2:19.0

8. Болгарія (2+13) +2:32.7

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram