>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна здобула "золото" на юніорському ЧС із біатлону

17-річна Анна Кривонос показала блискучий результат на 10 км

Україна здобула "золото" на юніорському ЧС із біатлону
Фото: http://biathlon.com.ua

Сьогодні в білоруських Раубичах стартував юніорський чемпіонат світу з біатлону. І вже перший вид програми приніс українській збірній золоту медаль!

Дівчата змагалися в індивідуальній гонці на дистанції 10 км, при цьому за похибку замість звичної для уболівальників хвилини додавалися 45 секунд. І чудова за якістю гонка вдалася нашій юній надії Ганні Кривонос. 17-річна спортсменка, блиснула ще у грудні двома четвертими місцями на дорослому чемпіонаті України, сьогодні домоглася вищого наразі досягнення в кар'єрі - стала чемпіонкою світу у своєму віці!

Аня, разом зі ще двома суперницями, показала кращу стрільбу в гонці, обмежившись одною похибкою. Але в козирях в українки, крім стрільби, була також досить висока швидкість (15-й результат на чистому ходу) і непогана швидкість стрільби. Саме в останньому компоненті Кривонос виявилася на голову краще за свою основну суперницю - норвежку Інгрід Тандреволд, яка була набагато швидшою, ніж наша спортсменка, але мало того, що схибила двічі, ще й на четвертій стрільбі поступилася переможниці 35 секунд у швидкості стрільби: на останню стійку норвежка затратила 1 хвилину і 11 секунд!

Третє місце і бронзову медаль розіграли між собою російські дівчата, і в цьому протистоянні Єлизавета Капліна за рахунок вищої точності відвоювала третє місце у Каріни Талменевої.

Непоганий результат показала також Сніжана Тісєєва, яка фінішувала у двадцятці кращих серед 84-х стартували спорстменок. Також відзначимо 35-й результат 15-річної Христини Дмитренко, яка змагалася з суперницями на два-три роки старшими за себе. Ще в однієї нашої дівчини, Ганни Ситник, зовсім не найліпша стрільба (9 похибок), внаслідок чого на фініші Аня стала 57-ю.

1. Анна Кривонос (0+1+0+0) 30:09.1

2. Інгрід Тандреволд (0+0+1+1) +18.8

3. Єлизавета Капліна (1+0+0+1) +28.7

...

18. Сніжана Тісєєва (0+1+0+2) +3:14.1

35. Христина Дмитренко (2+3+1+0) +5:33.6

57. Анна Ситник (2+4+1+2) +8:34.1

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram