>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Чехія виграла першу гонку на ЧС з біатлону

Українська команда фінішувала на 11-му місці

Збірна Чехія виграла першу гонку на ЧС з біатлону
Фото: EPA/UPG

У четвер в Контіолахті змішаною естафетою стартував чемпіонат світу з біатлону. Перемогу в першій гонці турніру здобула збірна Чехії. У складі команди бігли Вероніка Віткова, Габріела Соукалова, Міхал Шлезінгр і Ондржей Моравець.

Це перший успіх Чехії в цій дисципліні на чемпіонатах світу. 2013 року в Нове Мєсто чехи стали третіми. Збірна Норвегії перервала серію з трьох перемог у змішаних естафетах на чемпіонатах світу (третє місце). Норвежці перемагали у 2011, 2012 і 2013 роках.

Зазначимо, Чехія вийшла вперед лише на останньому етапі: Моравець у «лежанні» обійшов білоруса Лядіна. На останньому рубежі чех, впевнено відстрілявши, зробив для себе хороший гандикап.

А ось Білорусь можна вважати головною невдахою естафети. Завдяки старанням Дар'ї Домрачевої наші сусіди на третій етап пішли першими з 25 секундами переваги. Володимир Чепілін, незважаючи на проблеми на «стійці» (три промахи), зберіг цей гандикап. Але Лядін свій етап провів невдало. На «лежанні» його наздогнав Моравець, а після «стійки» (три промахи) Білорусь відкотилася на четверте місце.

Збірна України не зможе зарахувати естафету собі в актив. Юлія Джима на фініші першого етапу була лише 19-ю, на 1,5 хвилини позаду лідерів. Після такого старту було наївно розраховувати на подіум чи принаймні «квіти». У підсумку наша команда (крім Джими, бігли Валя Семеренко, Семенов і Підручний) фінішувала 11-ю. Збірна Росії, яка претендувала на медалі, закінчила гонку 10-ю.

У суботу ЧС продовжиться спринтерською гонкою в чоловіків і жінок.

Біатлон. Чемпіонат світу. Контіолахті (Фінляндія).

Змішана естафета

1. Чехія (0 + 8) 1: 20: 27.2

2. Франція (0 + 8) +20.2

3. Норвегія (1 + 3) +27.7

4. Білорусь (0 + 7) +31.0

5. Австрія (0 + 3) +1: 00.3

6. Німеччина (0 + 6) +1: 22.8

...

11. Україна (0 + 10) +2: 10.3

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram