>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російська біатлоністка вкрала "золото" у Соукалової на ЧС

Юрлова показала дивовижну точність

Російська біатлоністка вкрала "золото" у Соукалової на ЧС
Фото: EPA/UPG

Фантастичною розв'язкою закінчилася індивідуальна гонка у жінок на чемпіонаті світу в Контіолахті! До моменту фінішу всіх представниць переможної групи Кубка світу в протоколі виникла неймовірна як для довгих гонок ситуація, коли всю трійку призерів розділяло 1,6 секунди! І Габріела Соукалова, яка випередила Кайсу Макаряйнен і Доротею Вірер, вже приймала привітання з перемогою. Але гонка вкотре підтвердила, що це - змагання для стрільців.

Катерина Юрлова виявилася єдиною, хто розстріляла всі 20 мішеней і виборола золото чемпіонату світу. Збентежена Соукалова задовольнялася сріблом, а Кайса Макаряйнен, проваливши старт домашнього чемпіонату, тішилася і бронзі.

Зазначимо, що це перший великий успіх у кар'єрі 30-річної Юрлової. Понад те, напередодні сезону Катерина, яка тренувалася за індивідуальним планом з тренером Хованцевим (один зі зборів росіянка, до речі, провела з Макаряйнен), випала з російської обойми і відібралась на ЧС в останній момент.

Лідера української збірної Валю Семеренко знову підстерегла невдача на першому рубежі, де Валя заробила дві хвилини штрафу. Згодом Валя почала вибиратися нагору, і з сумарними трьома похибками стала 15-ю. Юлія Журавок, дебютувавши на ЧС, зуміла потрапити до тридцятки кращих. Ще дві українки, Ірина Варвинець і Юлія Джима, за рахунок неточності додали по чотири хвилини до свого результату і фінішували, відповідно, на 36-й і 38-й позиціях.

Сьогодні в Контіолахті індивідуальну гонку пробіжать чоловіки. І цей старт стане історичним для нашого біатлону: вперше представник чоловічої команди України, Сергій Семенов, одягне червоний біб лідера заліку індивідуальних гонок!

1. Катерина Юрлова (0+0+0+0) 41:32.2

2. Габріела Соукалова (0+0+0+1) +23.2

3. Кайса Макаряйнен (0+1+1+0) +24.4

...

15. Валя Семеренко (2+0+0+1) +2:52.2

28. Юлія Журавок (0+0+1+0) +4:10.7

36. Ірина Варвинець (1+1+0+2) +4:46.3

38. Юлія Джима (1+1+1+1) +4:52.7

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram