>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійський чемпіон з Німеччини очолить жіночу збірну України з біатлону

Штурмувати вершину Валя Семеренко буде під керівництвом Гросса

Олімпійський чемпіон з Німеччини очолить жіночу збірну України з біатлону
Фото: spox.com

Новим головним тренером жіночої збірної України стане відомий у минулому німецький біатлоніст, чотириразовий Олімпійський чемпіон і дев'ятиразовий чемпіон світу, німець Рікко Гросс.

Про це на церемонії вшанування вітчизняних біатлоністів у Національному Олімпійському комітеті заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

"Я - така людина, яка не може стояти на місці, і розумію, що прогрес - тільки у русі, креативі, нових технологіях і нових ідеях. І тому, як би не було важко, ми разом із колегами вирішили трохи освіжити тренерський склад у жіночій команді.

Ми провели переговори і запрошуємо на роботу дуже відомого і талановитого фахівця, тренера з Німеччини з прогресивними поглядами - Рікко Гросса. Він - чотириразовий олімпійський чемпіон, який тренував протягом чотирьох років збірну Німеччини. Після Сочі його звільнили внаслідок допінгового скандалу, з ним не пов'язаного, але в німецькій федерації така процедура, що у разі виявлення допінгу у спортсменки автоматично втрачає роботу і тренер. І зараз Рікко хоче довести свою спроможність на такому рівні, а нам якраз свіжий погляд. Нас дуже цікавить методика підготовки німецьких спортсменів, які, як ми бачимо, уже у дуже молодому віці здобувають перемоги і виборюють кубки. 7 квітня Гросс буде у Києві, де ми обговоримо останні деталі нашої подальшої співпраці, хоча основні моменти вже узгоджено", - повідомив Бринзак.

Нагадаємо, жіночий біатлон в Україні на високий рівень вивів Володимир Королькевич. Проте напередодні ОІ-2014 фахівець втік до Росії. Без свого "творця" українська команда виграла 2 медалі в Сочі. Але згодом наші спортсменки, з якими працювала Бєлова, Шамрай та Зоц, почали тупцювати на місці. На минулому ЧС Україна зусиллями Валі Семеренко виборола дві медалі. У загальному заліку КС Семеренко фінішувала третьою. Після закінчення ЧС Бринзак повідомив, що Валя Семеренко у наступному сезоні хоче кинути виклик Домрачовій і Макаряйнен, тому у збірній буде новий тренер. Водночас напередодні ЧС Бринзак скаржився на відсутність фінансів.

Додамо, жіноча збірна Німеччини на ЧС у Фінляндії викликала фурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram