>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Верняєв і Харлан стали спортсменами року в Україні

"Золота" біатлонна збірна визнана командою року

Верняєв і Харлан стали спортсменами року в Україні
Фото: НОК Украины

8 квітня у київському театрі оперети відбулася традиційна церемонія нагородження "Герої спортивного року", що проводиться НОК України та Міністерством спорту.

Кращим спортсменом 2014 визнано гімнаста Олега Верняєва. Нагадаємо, минулого року Олег став чемпіоном світу та Європи.

Спортсменкою року стала шаблістка Ольга Харлан, яка також виграла чемпіонати світу та Європи.

Фото: НОК України

Григорій Шамрай (наставник жіночої збірної з біатлону) отримав нагороду "Тренер року".

В інших дисциплінах перемогли:

Краща команда року (збірна): Жіноча збірна України з біатлону у складі Олени Підгрушної, Віти Семеренко, Валі Семеренко, Юлії Джими - чемпіонок зимових Олімпійських ігор в естафеті.

Сенсація року: Чоловіча четвірка-парна з академічного веслування у складі Івана Довгодька, Артема Морозова, Олександра Надтока, Дмитра Міхая - чемпіонів світу та Європи з академічного веслування.

Повернення року: Юлія Ткач - чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з боротьби (63кг).

Кращий спортивний організатор року: Олександр Герега - президент Федерації важкої атлетики України.

Сильні духом (паралімпійські види спорту): Віталій Лук'яненко - дворазовий чемпіон, срібний і бронзовий призер зимових Паралімпійських ігор у Сочі з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з вадами зору.

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту): Анна Беженар - дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи з панкратіону.

Олімпійська надія України: Юлія Левченко - чемпіонка Других Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики (стрибки у висоту).

Герой українського спорту серед жінок: Віта Семеренко - чемпіонка зимових Олімпійських ігор з біатлону (естафета), бронзовий призер Олімпійських ігор (спринт).

Герой українського спорту серед чоловіків: Юрій Чебан - чемпіон світу з веслування на каное (спринт), срібний призер чемпіонату світу (естафета).

Переможці в номінаціях "Спортсмен року", "Спортсменка року", а також "Герой українського спорту" серед чоловіків та жінок від Національного олімпійського комітету України отримали ще й фінансову премію у розмірі 50 000 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram