>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українка Лисенко завоювала срібло чемпіонату Європи з важкої атлетики

На першому місці в суперважкій ваговій категорії опинилася Тетяна Каширіна з РФ

Українка Лисенко завоювала срібло чемпіонату Європи з важкої атлетики
Анастасия Лысенко
Фото: gorod.dp.ua

На змаганнях з важкої атлетики в Тбілісі українка Анастасія Лисенко завоювала срібну медаль у суперважкій вазі (понад 105 кг). Про це повідомляє газета "День" з посиланням на "УНІАН".

У Тбілісі завершилися змагання чемпіонату Європи з важкої атлетики. У суперважкій ваговій категорії у жінок (більш як 105 кг) українська спортсменка Анастасія Лисенко завоювала три срібні нагороди - у ривку, поштовху та сумі багатоборства.

У першій вправі - ривку - українка використала дві спроби з трьох, піднявши штангу вагою 116 і 126 кг, але не впоравшись з вагою 121 кг. Втім, вона перед другою вправою заробила запас у 6 кг над Андреєю Аанеї з Румунії - 120 кг. Безумовним фаворитом змагань була росіянка Тетяна Каширіна, яка продемонструвала підсумковий результат у ривку 142 кг.

У поштовху Лисенко в першій же спробі підняла штангу вагою 143 кг, забезпечивши собі друге срібло в окремо взятій вправі і третє - у багатоборстві. У другій спробі українка підняла штангу вагою 154 кг, а від третьої - відмовилася. Лисенко випередила, посівши 3-тє місце у поштовху, Ріпсіме Хуршудян з Вірменії (141 кг), але відстала від Каширіної - 180.

У загальному заліку, в Аанеї 261 кг, в Лисенко - 280 кг, в Каширіної - 322.

Таким чином, 19-річна Лисенко, яка є чемпіонкою Європи серед юніорів, додала у свою скарбничку срібло турніру серед дорослих.

Раніше на чемпіонаті Європи в Тбілісі українка Юлія Каліна посіла перше місце у ваговій категорії до 63 кг, випередивши суперницю Ліхачову з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram