>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна за два кроки від перемоги на шаховому ЧС

Сьогодні українські гросмейстери мають зіграти зі збірною США

Україна за два кроки від перемоги на шаховому ЧС
Василий Иванчук
Фото: isport.ua

Чоловіча збірна України з шахів у центральному поєдинку на ЧС не поступиться збірній Китаю (єдиному конкуренту нашої команди на турнірі). Добув нічию для України найдосвідченіший Василь Іванчук, якому вдалося виграти у Юй Яньї. А ось Павло Ельянов, який виграв на старті ЧС дві партії, програв. Гросмейстер із Харкова поступився Бу Сянчжі. Руслан Пономарьов та Юрій Мойсеєнко свої партії завершили внічию. У підсумку, 2:2.

Таким чином, за два тури до фінішу ЧС Україна перемагає у турнірі - 11 очок. В активі Китаю стільки ж балів, але за додатковими показниками наша команда випереджає конкурентів. Ізраїль, Куба, Індія, Угорщина набрали - по 7, Росія, США - по 6, Вірменія - 5, Єгипет - 1.

Сьогодні Україна зустрічається з США, а у вівторок - з Угорщиною. Китай битиметься спершу з Кубою, а потім з Індією.

У жіночої збірної України перспективи не такі веселкові. У неділю українки зіграли внічию з Китаєм (Марія Музичук свою партію виграла, Наталія Жукова та Ганна Музичук зіграли внічию, Ганна Ушеніна програла). Набравши 8 очок, наша команда посідає четверте місце. В активі Грузії 13 балів, у Росії - 11, у Китаю - 9.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram