>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бондаренко і Міщенко виграли "Золоту шиповку"

Дощ завадив спортсменам показати найкращі результати

Бондаренко і Міщенко виграли "Золоту шиповку"
Богдан Бондаренко
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 26 травня, в чеському місті Острава відбувся 54-й за рахунком легкоатлетичний турнір «Золота Шиповка». Зараз цей турнір входить у другу за значимістю серію - IAAF World Challenge, хоча не поступається багатьом етапам «Діамантової Ліги» за добором зірок. Зокрема, до Острави приїхав найшвидший на планеті Усейн Болт, а також другий рік поспіль бере участь у турнірі український стрибун у висоту Богдан Бондаренко.

Фаворити повною мірою виправдали очікування. Болт із результатом 20.13 виграв забіг на 200 м.

Український «коник», стрибнувши на скромні 2.24 м, також став першим. Багато в чому такому низькому результату посприяв постійний дощ, який завадив усім учасникам змагань показати свої можливості. На другому місці розташувався чех Ярослава Баба. Третім став ще один українець Андрій Проценко. Усі спортсмени стрибнули на 2.24 м, але Богданові «висота» скорилася з першої спроби.

Ще одну перемогу України принесла Ганна Міщенко, якій не було рівних на дистанції 1500 метрів. Як підсумок - результат 4.07 і перше місце. Другою до фінішу прибігла представниця Ефіопії Саду Бесу. На третій позиції змагання завершила голландка Маурін Костер. Для Ганни це вже третя перемога на чотирьох турнірах сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram