>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна посіла восьме підсумкове місце на перших Європейських іграх

Збірна везе із Баку 46 медалей, у тому числі 8 золотих

Україна посіла восьме підсумкове місце на перших Європейських іграх
Чемпиона Игр Алена Стадник-Махина
Фото: EPA

У Баку сьогодні завершилися змагання на перших Європейських іграх. Останнього дня Україна здобула ще одну бронзову медаль - відзначилася чоловіча збірна з дзюдо.

Загалом Україна завоювала 46 медалей - вісім золотих, 14 срібних і 22 бронзових - і посіла восьме підсумкове місце в загальнокомандному медальному заліку.

Нагадаємо, дві золоті медалі завоював гімнаст Олег Верняєв, по одній - плавець Андрій Хлопцов, борчиня Аліна Стадник-Махиня, дзюдоїстка Інна Черняк. Також золотими стали чоловіча збірна лучників і жіноча збірна фехтувальниць.

Перемогла Росія, в якої 79 золотих медалей, 40 срібних і 45 бронзових. Збірна Азербайджану стала другою з 21 золотом, 15 срібними медалями і 20 бронзовими, а замикає трійку Великобританія з 18 золотими медалями, 10 срібними і 19 бронзовими.

Увечері в Баку відбудеться церемонія закриття ігор, прапор України понесе баскетболістка Ольга Мазниченко. Вона разом з Христиною Мацко, Вікторією Пазюк та Ганною Зарицькою принесла Україні "срібло" в баскетболі 3х3.

Під час параду відкриття ігор прапор ніс олімпійський чемпіон зі стрільби з лука Віктор Рубан, який на Європейських іграх разом з Маркіяном Івашком і Георгієм Іваницьким отримав "золото" у командних змаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram