>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна взяла першу медаль на ЧС з легкої атлетики

Людмила Оляновська стала третьою на дистанції 20 км спортивною ходьбою.

Україна взяла першу медаль на ЧС з легкої атлетики
Фото: EPA/UPG

Сьогодні вночі за київським часом Україна взяла першу медаль на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Пекіні. "Бронзу" завоювала Людмила Оляновська.

Вона пройшла 20-кілометрову дистанцію спортивною ходьбою за годину, 28 хвилин і 13 секунд, відставши від переможниць Лю Хун і Лу Сючжі з Китаю на 28 секунд. Китаянки показали однаковий час, з невеликою перевагою "золото" взяла Лю Хун.

"Я не очікувала, абсолютно не очікувала нагороди. Тому що, згідно зі стартовими протоколами, в рейтингу я була лише п'ятою. І я точно знала, що Китай буде попереду - це Лу і Лю, рекордсменка світу. У них дуже сильні результати, вони у себе вдома. У мене була божевільна підтримка на дистанції, але в них "Чайна" чулося по всій трасі. Тому я сподівалася на п'ятий результат. У мене є ще одна суперниця - італійка, яка практично завжди виграє в мене. Ще є Агнешка Драготова, чешка, яка на молодіжному чемпіонаті Європи була другою із сильним результатом. У мене перед чемпіонатом світу через проблеми зі здоров'ям випав один місяць тренувань, а чешка показувала сильні результати, і я думала, що вона ще додасть", - цитує Оляновську прес-служба Федерації легкої атлетики.

У підсумку Драготова виявилася тільки восьмою, італійка Антонелла Палмісано - п'ятою.

Головна надія України на "золото" Богдан Бондаренко сьогодні без проблем пройшов кваліфікацію, стрибнувши на 2,31 з першої спроби. Решта стрибунів - Андрій Проценко (2,29), Дмитро Яковенко (2,26) і Юрій Крамаренко (2,22) - до фіналу не потрапили.

У загальному медальному заліку Україна зараз ділить 27-ме місце з іще вісьмома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram